Ε.Ε.Α.: Οδηγοί με μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για 11 Κλάδους

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη των μελών του για έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, προετοίμασε, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, τους ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με οδηγίες για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Οι ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ αφορούς στους Κλάδους: ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΣΤΙΑΣΗ, ΓΡΑΦΕΙΑ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΜΑΝΑΒΙΚΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ/ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ.

Το Ε.Ε.Α. από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς κρίσης στάθηκε στο πλευρό των μελών του με κάθε δυνατό τρόπο. Οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η υποστήριξη ήταν δυο. Ο πρώτος άξονας η ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ο δεύτερος άξονας οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ των μελών μας.

Οργανώσαμε μια μεγάλη ομάδα με δέκα ειδικούς συνεργάτες του Ε.Ε.Α., (δικηγόρους, φοροτεχνικούς, εργατολόγους, ειδικοί σε υγιεινή και ασφάλεια) έτσι ώστε να μπορούμε σε ταχύτατο χρόνο να απαντάμε στα ερωτήματα των μελών μας. Απαντήσαμε ατομικά σε 12.000 ερωτήματα (emails) αναφορικά με τα νέα μέτρα και πως επηρεάζουν τις επιχειρήσεις.
Στα τέλη Μαρτίου ξεκινήσαμε τα πρώτα webinars όπου οι ειδικοί συνεργάτες του Ε.Ε.Α. απαντούσαν σε βίντεο στις ερωτήσεις που είχαν όλοι οι επαγγελματίες ανά την
Ελλάδα. Δώσαμε απαντήσεις για όλα τα επίμαχα ζητήματα, ακόμα και για τα πιο ειδικά. Καλέσαμε όλους τους Κλάδους να κάνουν δωρεάν χρήση της υποδομής του Ε.Ε.Α. και του ανθρώπινου δυναμικού του, ώστε να κάνουν Κλαδικά webinars και να ενημερώσουν οι κλάδοι τα μέλη τους για τα τρέχοντα ζητήματα. Έως σήμερα έχουν οργανωθεί πάνω από 20 webinar και άνω των 15.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τους ειδικούς συνεργάτες του Ε.Ε.Α., δικηγόροι, φοροτεχνικοί, εργατολόγοι, ειδικοί σε υγιεινή και ασφάλεια παραβρέθηκαν και απάντησαν σε εκατοντάδες ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι του Ε.Ε.Α., που και εκείνοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν από απόσταση, υπερέβαλλαν εαυτούς ώστε να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα μέλη μας, εργαζόμενοι στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. επικοινωνούσε συστηματικά με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να ενημερώσει για τα αιτήματα των Κλάδων και είμαστε περήφανοι γιατί 15 παρεμβάσεις μας εισακούσθηκαν και έγιναν οι ανάλογες αλλαγές. Οι παρεμβάσεις μας έλαβαν και δημόσια διάσταση καθώς σε συνεχή βάση μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. έκαναν παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και αναδείκνυαν τα ζητήματα που απασχολούσαν τα μέλη του Ε.Ε.Α.. Χαρακτηριστικές οι παρεμβάσεις μας για τα 800 ευρώ και τις απαράδεκτες εξαιρέσεις, για την μη έγκαιρη καταβολή των 800 ευρώ, για τους ΚΑΔ που εξαιρέθηκαν, για την μείωση της Προκαταβολής φόρου, την οριζόντια ενίσχυση επιχειρήσεων και άλλες πολλές.
Είμαστε δίπλα στα μέλη μας, στηρίζουμε κάθε επιχείρηση, στηρίζουμε την Ελληνική Οικονομία.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΚΛΑΔΟΥΣ:

 

 

 


ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΟΔΗΓΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Επιτρέπεται η αναπαραγωγή των «ΟΔΗΓΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» με την σαφή αναφορά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Απαλλακτική ρήτρα – Αποποίηση Ευθυνών
Οι πληροφορίες που διατίθενται στους «ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» αποτελούν μια προσφορά ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν ή αντικαθιστούν την υποχρέωση εφαρμογής των οδηγιών των μόνων επίσημων αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, αλλά και όσων ενδεχομένως παρέχονται σε προσωπικό εξειδικευμένο επίπεδο. Το περιεχόμενο των «ΟΔΗΓΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» είναι διαθέσιμο στο κοινό, μόνο για γενικούς πληροφοριακούς λόγους, δεν αποτελεί πρόταση ή προτροπή για την εφαρμογή αυτού, δεν απαλλάσσει των υποχρεώσεων πλήρους εφαρμογής των υπό της Πολιτείας δια των επισήμων και αρμοδίων οργάνων θεσπιζομένων μέτρων, όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία των επιχειρήσεων σε σχέση με την αντιμετώπιση του ιού SARS-COV-2 και τη λοίμωξη COVID-19, και απηχεί τις επιστημονικές απόψεις αποκλειστικά των συντακτών, ειδικών επιστημόνων, και όχι, κατ’ανάγκη, του Ε.Ε.Α.. Παρά την επισταμένη προσπάθεια για προσεκτική παράθεση των διαθέσιμων πληροφοριών, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη και δεν εγγυόμαστε για την ορθότητα, την πληρότητα και την επικαιρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στους «ΟΔΗΓΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». Το Περιεχόμενο αυτών παρέχεται αποκλειστικά για πληροφοριακούς λόγους. Το Περιεχόμενο δεν σας παρέχει συμβουλές ή συστάσεις οποιουδήποτε είδους και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο συμβουλών που παρέχονται από εξειδικευμένο επιστήμονα σε προσωπικό επίπεδο. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν υπόκειται ή υποχρεούται σε ικανοποίηση τυχόν αξιώσεων ευθύνης, κάθε είδους σχετικά με ζημιές υλικής ή ηθικής φύσεως που προκαλούνται από τη χρήση ή την μη χρήση των διατιθέμενων πληροφοριών, ή αντίστοιχα από τη χρήση ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών, εφόσον από πλευράς του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δεν υπάρχει αποδεδειγμένα πρόθεση ή βαριά αμέλεια. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν ευθύνεται για οποιουδήποτε είδους ζημιές που θα μπορούσαν να προκύψουν από την πρόσβαση ή τη χρήση αυτών των πληροφοριών. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν φέρουμε ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσης ούτε για τυχόν ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κ.λ.π.).
Σε περίπτωση που τμήματα ή επιμέρους διατυπώσεις αυτού του κειμένου δεν είναι, ή δεν είναι πλέον, ή δεν είναι πλήρως ορθές νομικά σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα λοιπά μέρη του κειμένου παραμένουν ανέπαφα όσον αφορά στο περιεχόμενο και στην εγκυρότητά τους. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διατηρεί ρητώς το δικαίωμα να αλλάξει, να συμπληρώσει, να σβήσει ή να απενεργοποιήσει προσωρινά ή μόνιμα, τμήματα ή το σύνολο της ιστοσελίδας του, χωρίς ιδιαίτερη προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο των «ΟΔΗΓΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» υπόκειται σε συνεχή αναθεώρηση ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες προσαρμογής του από τους συντάκτες αυτών.