ΟΛΑΑ:Κατατέθηκε τροπολογία για παράταση διάρκειας δύο μηνών

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς, μετατίθεται χρονικά κατά ένα δίμηνο (από 31.10.2014 σε 31.12.2014) η κατάργηση ...

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους συναρμόδιους υπουργούς, μετατίθεται χρονικά κατά ένα δίμηνο (από 31.10.2014 σε 31.12.2014) η κατάργηση των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης (ΝΠΔΔ μη επιχορηγούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό).

Από την χρονική αυτή μετάθεση, παρατείνεται αντίστοιχα και ο χρόνος για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού των καταργούμενων φορέων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα,

για τη λήξη της θητείας των μελών ΔΣ των φορέων που καταργούνται

για την έκδοση των προβλεπόμενων κανονιστικών πράξεων.

Επίσης μετατίθεται χρονικά κατά ένα δίμηνο (από 31.10.2014 σε 31.12.2014) η ισχύς των υφιστάμενων αδειών για τους επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, μεταφερόμενης αντίστοιχα (από 31.12.2014 σε 2.3.2015) της καταληκτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση από τα αρμόδια όργανα των Περιφερειών και των Δήμων της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των δικαιολογητικών για την ανανέωσή τους.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η μετάθεση του χρόνου κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, καθώς ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι προθεσμίες, λόγω της διενέργειας των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.