Πανελλαδικές – Γενικά Λύκεια: Σχολιασμός για τα θέματα της Βιολογίας

Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής Παιδείας ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.

Με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας – γενικής Παιδείας και προσανατολισμού – ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, "τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας με πρωτοτυπία στο Δ1 θέμα. Σίγουρα για να πετύχει ένας υποψήφιος το άριστα χρειάζεται να έχει εμπεδώσει εις βάθος την ύλη αλλά και οι μαθητές με μέτρια προετοιμασία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα θέματα". 

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού, όπως αναφέρει η ΟΕΦΕ, "περιέχουν μεγάλη ποικιλία και αρκετά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται "έξυπνα" και απαιτητικά αλλά χωρίς απαίτηση σε μεγάλες αναλύσεις, πράγμα που μειώνει την ανάγκη "ξερης" απομνημόνευσης. Ένας μαθητής που έχει κατανοήσει σε βάθος τα βιολογικά φαινόμενα θα πετύχει υψηλή βαθμολογία".

Τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία γενικής Παιδείας ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

 

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ