Πιτσιόρλας: Συνάντηση με αντιπροσωπία της Alibaba

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τελικά οι προσπάθειες και οι δράσεις ενός χρόνου από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο  Αθήνας, να ανοίξουν οι δίοδοι οικονομικής συνεργασίας με κινεζικές επιχειρήσεις και φορείς, άρχισαν να καρποφορούν. Μετά το συνέδριο- συνάντηση με τον όμιλο Alibaba, το οποίο διοργάνωσε το ΕΕΑ, τον Σεπτέμβριο του 2016, άνοιξε ένα ευρύ πεδίο συνεργασιών το οποίο σταδιακά θα εμφανίζεται μαζί με τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

 

Η είδηση:

 

Συνάντηση με αντιπροσωπία της Alipay Europeτου κινεζικού ομίλου Alibabaείχε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια των επαφών του υφυπουργού με τη διοίκηση της Alibaba Group Milan Office, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ιταλία.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τη Yana Ceng, Business Development Manager της Alipay για την Ευρώπη, βρέθηκε η θετική πορεία ενσωμάτωσης στην ελληνική αγορά της ψηφιακής εφαρμογής πληρωμών Alipay, η οποία αριθμεί ήδη 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η διείσδυση της εφαρμογής στη χώρα μας έχει σαν στόχο κυρίως τη δημιουργία φιλικού κλίματος για τους Κινέζους επισκέπτες, που αποτελούν και την πλειονότητα των χρηστών της.

 

Πρόκειται για μια εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών, η οποία θα προσφέρει δίγλωσση πληροφόρηση, προκειμένου να διευρύνει μέσω προσφορών, αξιολογήσεων και προτάσεων τις επιλογές των επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς, χώρους πολιτισμού, καταστήματα και εστιατόρια. Δεδομένης της ανάδειξης της χώρας μας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Κινέζους, η Ελλάδα αποτελεί αγορά υψηλής προτεραιότητας για την Alipay

 

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 

 

ΣΒ