Πώς υποδέχονται οι φορείς την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά

Σωστή και δίκαια κίνηση, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Για σωστή και δίκαιη κίνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης σχολιάζοντας την απόφαση για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου που έχουν πληγεί από τις προσφυγικές ροές, την οποία εξήγγειλε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι το κόστος στα δημόσια οικονομικά είναι πολύ μικρό, ενώ το πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες είναι πολύ μεγάλο από το προσφυγικό.
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος έγραψε στο Twitter πως πρόκειται για σωστή απόφαση που θα πρέπει να ισχύσει για όλη την τουριστική περίοδο του 2017.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι η Συνοσπονδία «αποτιμά καταρχάς ως θετική την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού», ωστόσο σημείωσε ωστόσο ότι η κίνηση αυτή δεν επιλύει το γενικότερο πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας, καθώς η εξομοίωση των συντελεστών ηπειρωτικών/νησιωτικών περιοχών που έχει αρχίσει να λαμβάνει χώρα ήδη από τον Οκτώβριο 2015 « είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τις οικείες οικονομίες».
Ο κ. Κορκίδης υπενθύμισε την πρόταση της ΕΣΕΕ για υλοποίηση στην πράξη του «μεταφορικού ισοδύναμου» στην ελληνική ακτοπλοΐα και την αξιοποίηση των μαρίνων και των μικρών καρνάγιων σε διάφορα νησιά για την επισκευή διαφόρων ειδών πλοίων και μικρών σκαφών με κίνητρο την απαλλαγή από ΦΠΑ.