Πρόεδρος Ε.Ε.Α. στην ΕΡΤ1: Να στηριχθούν τα καταστήματα της γειτονιάς

Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, μετά από σχεδόν 2,5 μήνες που τα καταστήματα παρέμεναν κλειστά, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καλεί επιχειρήσεις, εργαζόμενους, καταναλωτές να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας, και παράλληλα τους πολίτες να στηρίξουν τα μαγαζιά της περιοχής τους.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι «υγεία και οικονομία πάνε μαζί», προειδοποιώντας ότι ένα νέο lockdown θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για τη ζημία που θα προκαλούσε στον τζίρο των επιχειρήσεων αλλά και για τα εμπορεύματα που θα έμεναν στα ράφια, χωρίς να μπορούν πλέον να διατεθούν.

Αναφερόμενος στην εστίαση, που δέχεται -μαζί με τον τουρισμό- το βαρύτερο πλήγμα και είναι αβέβαιο πότε θα ξανανοίξει, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ότι το 42% των επιχειρήσεων του κλάδου δεν θα σηκώσει ρολά -όπως κατέδειξε η πρόσφατη έρευνα του Επιμελητηρίου με την Opinion Poll. Έχει ήδη ζητηθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης και συζητείται ένα πρόγραμμα ειδικά για την εστίαση με φοροαπαλλαγές και κεφάλαια για τις επιχειρήσεις, αλλά και στήριξη του μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων.

Για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου μίλησε στην ίδια εκπομπή και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εξοχικών Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης.

Δείτε το βίντεο: