tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Σχέδια για “καλάθι του αρτοποιού” – Σκέψεις και για “καλάθι του κρεοπώλη”

Mέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στο ψωμί συζητούν Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των αρτοποιών καθώς καταγράφεται μεγάλη αύξηση λόγω εκτόξευσης των πρώτων υλών. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γωγώς Κατσέλη και της Κατερίνας Μπατζάκη, που παρουσιάζεται στο ένθετο Οικονομία της ΕΡΤNews, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί “καλάθι του αρτοποιού”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, η τιμή του ψωμιού έχει αυξηθεί κατά 15% τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνώντας ακόμα και τα 3 ευρώ το κιλό, ενώ η τιμή του στα σούπερ μάρκετ ανέρχεται ακόμη και στα 4,5 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 200 φούρνοι έχουν βάλει λουκέτο, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Κατά τις πληροφορίες και οι κρεοπώλες εξετάζουν σχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Πηγή: ertnews.gr

Β