Σημαντική Φορολογική Εσπερίδα ΕΕΑ- ΕΚΟΦΑΝ-βίντεο

Η κάμερα του www.eea.gr βρέθηκε στην ημερίδα και κατέγραψε σε βίντεο τις παρεμβάσεις των εισηγητών τις οποίες θα παρουσιάσουμε όλες σε επόμενες αναρτήσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Φορολογική Εσπερίδα που διοργάνωσαν, στις 15 Ιουλίου 2014, στο President Hotel, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικών & Φορολογικών Αναλύσεων (ΕΚΟΦΑΝ) σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και την Abeliotis & Associates. Θέμα της Εσπερίδας ήταν τα «Επίκαιρα Φορολογικά Ζητήματα». Πάνω από 200 λογιστές και φοροτεχνικοί παρακολούθησαν τους εισηγητές και αποκόμισαν τις τελευταίες ενημερώσεις για τα τεκταινόμενα στο θεσμικό πλαίσιο της φορολογίας και της λογιστικής διαχείρισης.

 

Όλα τα θέματα από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας μέχρι τη δεοντολογία λογιστών, τους φορολογικούς ελέγχους και το νομικό πλαίσιο των φορολογικών διαφορών, εκτέθηκαν σε ανάλυση.

 

Η κάμερα του www.eea.gr βρέθηκε στην ημερίδα και κατέγραψε σε βίντεο τις παρεμβάσεις των εισηγητών τις οποίες θα παρουσιάσουμε όλες σε επόμενες αναρτήσεις.

 

Στην εσπερίδα παρουσιάστηκε, απο τον Μηνά Βακαλόπουλο, η ιστοσελίδα του ΕΕΑ, καθώς και οι τεχνικές διευκολύνσεις που παρέχει στα μέλη και στους λογιστές.

 

Τις εργασίες της Εσπερίδας διηύθυνε ο φοροτεχνικός κ. Θρασύβουλος Μίαρης.

 

Μιλώντας στην Εσπερίδα ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανέπτυξε το έργο του ΕΕΑ στον τομέα υποστήριξης των επαγγελματιών και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει να προτείνει λύσεις για τα γενικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εξέθεσε ακόμη και τις πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών και των δομών του Επιμελητηρίου ώστε τα μέλη και οι λογιστές να απαλλαγούν από άπειρες χαμένες εργατοώρες στις ουρές και στην γραφειοκρατία που μάστιζε τις υπηρεσίες παλιότερα. Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις ασκούμενες πολιτικές αφανισμού των μικρομεσαίων και να επισημάνει τις τεράστιες κοινωνικές συνέπειες της «ταξικοποίησης» της κοινωνίας και της αποδιάρθρωσης της συνοχής της, με την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους ανθρώπους από τη μια και της φτώχειας σε πολλούς από την άλλη, επισημαίνοντας πως το ΕΕΑ είναι αντίθετο σε αυτή την πολιτική.

 

Δείτε την παρέμβαση του κ. Χατζηθεοδοσίου

 

 
Η εσπερίδα επικεντρώθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου, τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων και εμβασμάτων, διοικητικές κυρώσεις, ποινολόγιο, παραγραφή, διαδικασία διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών, φορολογικά αδικήματα, αναγκαστικής κατάσχεσης, ΕΝΦΙΑ, στον κώδικα δεοντολογίας των λογιστών και την αστική τους ευθύνη, φορολογικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

 

Πρώτος ομιλητής σε φορολογικά θέματα ήταν ο κ. Παναγιώτης Παντελής ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες αποφάσεις του ΕΤΕΑ ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την κατάθεση του ιστορικού κάθε εργοδότη προκειμένου να λάβει  ενημερότητα, τονίζοντας πως αυτή η υποχρέωση δεν υπάρχει πια. Στο φορολογικό κομμάτι εξέθεσε εν συντομία όλο το φορολογικό πλαίσιο που έχει σχηματισθεί μετά τις αλλεπάλληλες μεταβολές και ανατροπές, μη φειδώμενος σκληρής κριτικής στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ο κ. Παντελής έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά που έχουν συσσωρευτεί τελευταία γύρω από τις φορολογικές ρυθμίσεις, την εφαρμογή των νόμων, τα πρόστιμα, τους ελέγχους, τις ημερομηνίες υποχρεώσεων κλπ. Οι λογιστές και οι επαγγελματίες θα βρουν πολλά ενδιαφέροντα και πολλές απαντήσεις στην ομιλία του.

 

Δείτε τη σημαντική εισήγηση του κ. Παντελή
 

 

Εισηγητές στην Εσπερίδα ήταν οι κ.κ.:

 

Ο Ευστάθιος Κ. Μπακάλης – Δικηγόρος, Φορολογικός Σύμβουλος Ολομελείας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, D.E.A. Φορολογικού Δικαίου Université Paris I Panthéon – Sorbonne, Μ.Δ.Ε. Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ.Δ.Ε. Φορολογικού Δικαίου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Ιωάννης Πορτοκάλης – Δικηγόρος,

 

 

 

-Ο Παναγιώτης Παντελής – Φοροτεχνικός  πραγματοποίησε παρέμβαση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με το ΣΔΟΕ και το άνοιγμα λογαριασμών από το ΚΕΦΟΠΕΜ.

 

Για λόγους ανωτέρας βίας ο κΕυάγγελος Αμπελιώτης –  ο οποίος ήταν εισηγητής δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και το θέμα του κάλυψε ο κ. Θρασύβουλος Μίαρης Φοροτεχνικός 

 

 

Ο κ. Ορέστης Σεϊμένης – Φοροτεχνικός, Λογιστής, εκπαιδευτής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συγγραφέας, παραβρέθηκε και κάλυψε ιδιαίτερα θέματα ΕΝΦΙΑ και φόρου υπεραξίας ακινήτων.