Σκορδάς:Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια-βιντεο-

Με αυτή την τοποθέτηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς ξεκαθάρισε τη θέση του στο ακανθώδες θέμα της υποχρεωτικής εγγραφής - συνδρομής στα επιμελητήρια

«Προσωπικά δεν έχω καμία δυσκολία να πω καθαρά ότι είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα επιμελητήρια».

 

Με αυτή την τοποθέτηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς ξεκαθάρισε τη θέση του στο ακανθώδες θέμα της υποχρεωτικής εγγραφής και συνδρομής στα επιμελητήρια που εδώ και καιρό ταλανίζει την επιμελητηριακή κοινότητα με τη νομοθέτηση της κατάργησης της υποχρεωτικότητας από 1.1.2015.
 
Η δήλωση που έγινε προς τα μέλη του ΔΣ τουΕπαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, έρχεται σαν επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών και των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε σε πολλά επίπεδα το ΕΕΑ προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής. Ο κ. Σκοδράς απαντούσε έμμεσα και στο δελτίο τύπου του ΕΕΑ στις 21/2/2013 με το οποίο αποκαλύπτονταν ότι η ΕΕ δεν είναι αντίθετη με την υποχρεωτική εγγραφή  όπως υποστήριξε αρχικά η κυβέρνηση.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Γιάννης Ρεκλείτης σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σκορδά δήλωσε ότι

« Αποτελεί μια πρώτη αλλά ηχηρή δικαίωση των θέσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και όλων των Επιμελητηρίων της χώρας η δημόσια παραδοχή του αρμόδιου Υφυπουργού Ανάπτυξης ότι ο ίδιος προσωπικά ελπίζει ότι έως το 2015 θα έχει ανατραπεί η απόφαση που καταργεί την υποχρεωτικότητα της εγγραφής των μελών. Θεωρούμε ότι η αναφορά του αυτή ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ του Ε.Ε.Α και ενώπιον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνιστά και μία προσωπική του δέσμευση πως θα επιδιώξει ο ίδιος την άρση αυτής της ρύθμισης που ακρωτηριάζει όχι μόνο τα Επιμελητήρια, αλλά και όλους τους φορείς εκπροσώπησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του ο ΓΓ του Ε.Ε.Α κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 «Εκλαμβάνουμε τη δήλωση του κυρίου Σκορδά ως την πρώτη δημόσια παραδοχή του ολέθριου λάθους της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια, το οποίο συνεχώς επισημαίνουμε με αδιάσειστα επιχειρήματα. Μετά όμως τη χθεσινή τοποθέτησή του ενώπιον των μελών του Δ.Σ του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας, έχει υποχρέωση ο κύριος Υφυπουργός να μεθοδεύσει ο ίδιος την «κατάργηση της κατάργησης».
(…)
Αυτή θα είναι μια καλή αρχή για την κυβέρνηση στο μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει προκειμένου να άρει αδικίες και βάρη που η ίδια έχει βάλει στην «πλάτη» των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μείωση των φόρων, η ρευστότητα στην αγορά από το τραπεζικό σύστημα, και η μεγαλύτερη διάχυση του ΕΣΠΑ είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις που επίσης έχει ανάγκη σήμερα η επιχειρηματικότητα για να ανασάνει».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΕΕΑ εδώ
 

Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ της εκδήλωσης εδώ

 

Δείτε τη δήλωση του κ. Σκορδά