tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Τα οφέλη του Cloud έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν οι ελληνικές επιχειρήσε

Τα οφέλη του Cloud έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς, ήδη, μία στις δύο αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα του "σύννεφου"

Τα οφέλη του Cloud έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς, ήδη, μία στις δύο αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα του "σύννεφου", ενώ τουλάχιστον μία στις δέκα βρίσκεται σε αναζήτηση μιας cloud-based λύσης για τη διαχείριση της μισθοδοσίας. Η διερεύνηση του υπολογιστικού νέφους – εκ μέρους των ελληνικών εταιρειών – ευθυγραμμίζεται με την επιβεβλημένη ανάγκη τους για εξεύρεση νέων καινοτόμων λύσεων για την υποστήριξη της καθημερινής λειτουργίας τους. Ήδη, το 75% των ελληνικών επιχειρήσεων παραδέχεται πως αναζητά νέους και καινοτόμους τρόπους για την υποστήριξη της καθημερινής λειτουργίας, ενώ δύο στις δέκα δεν είναι ικανοποιημένες από τις δυνατότητες, που τους προσφέρει το υφιστάμενο σύστημα για τη διαχείριση της μισθοδοσίας.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα, που διεξήγαγε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αντικείμενο την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σύμφωνα με την έρευνα (που διεξήχθη το φθινόπωρο του 2014 με τη μέθοδο του online ερωτηματολογίου σε στελέχη του τμήματος HR, σε δείγμα 165 ελληνικών επιχειρήσεων), οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται, όλο και περισσότερο, τα επιχειρησιακά και τεχνολογικά πλεονεκτήματα που τους προσφέρει το cloud: ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφορία, αύξηση της παραγωγικότητας, μικρότερα κόστη διαχείρισης και λειτουργίας και ομαλότερη συνεργασία των ομάδων.

 Σε Ημερίδα "Ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές"η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων UEAPME ενημέρωσε για  τις ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές νέφους (cloud computing).

Πρόκειται για μία νέα τεχνολογική δυνατότητα που προσφέρει την αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση δεδομένων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένους υπολογιστές, με πρόσβαση σε αυτά μέσω του διαδικτύου. Πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους και να τα διαχειρίζονται παντού, όπου υπάρχει διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επενδύουν κεφάλαια για την ανάπτυξη και διατήρηση εφαρμογών αποθήκευσης και διαχείρισης εντός της επιχείρησης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επιχειρηματίες του εμπορικού κλάδου και χαιρέτησαν ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ και Αντιπρόεδρος της UEAPME και ο κ. Παναγιώτης Γκεζερλής, Πρόεδρος της GRECA (Greek eCommerce Association).