Το νέο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ – Πρόεδρος ο Γ. Καρανίκας

Συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά από σχετική ψηφοφορία, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Νοεμβρίου 2018.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΕΕ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΣΕΕ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ, Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΦΟΥΝΗΣ, Γ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ, ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΣΕΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ, ΑΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΣΕΕ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΩΡΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΣΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα αποτελέσματα, πρώτη δύναμη -με 15 από τις συνολικά 25 έδρες στο Δ.Σ.- αναδείχθηκε ο συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Καρανίκα.

Στη δεύτερη θέση, με 5 έδρες, ο συνδυασμός  «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Παύλο Πολιτάκη.
Ακολουθούν η «Α.Δ.Ε.Κ.Ε. (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ)» με επικεφαλής τον Γεώργιο Βαγενά και 3 έδρες, και η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» με επικεφαλής τον Νικόλαο Αθανασάτο και 2 έδρες.

Δήλωση Γ. Καρανίκα

Μιλώντας στο eea.gr ο κ. Καρανίκας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την αθρόα συμμετοχή των εμπόρων στην εκλογική διαδικασία, δείγμα – όπως ανέφερε- ότι η ΕΣΕΕ είναι η κυρίαρχη οργάνωση εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο εμπόριο.
Αναφερόμενος στις εκλογές κατάρτισης του προεδρείου, σε συνέχεια των εκλογών, ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι «φάνηκε από όλα τα εκλεγμένα μέλη πως το βασικό στοιχείο της επόμενης μέρας είναι η ενότητα».
«Με βασικό όπλο την ενότητα θα διεκδικήσουμε, δυναμώνοντας τη φωνή των εμπόρων, καλυτέρευση της καθημερινότητας των συναδέλφων», τόνισε ο νέος Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, θέτοντας επίσης ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση του ρόλου των εμπορικών συλλογών της χώρας.

Δήλωση Γ. Κογιουμτσή

Σε δήλωσή του στο www.eea.gr ο κ. Νίκος Κογιουμτσής, επανεκλεγείς στο Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ, ανέφερε:
«Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες εξέλεξαν τη Διοίκησή τους σε μία μαζική εκλογική διαδικασία. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να βρει τη Διοίκηση της ΕΣΕΕ ενωμένη απέναντι στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνική μας τάξη. Θα πρέπει να οριστεί ένα διεκδικητικό πλαίσιο με κατεύθυνση τη μείωση των επιβαρύνσεων εμπόρων και επιχειρηματιών, τις 120 δόσεις -ζητούμενο για όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις- και ένα τραπεζικό σύστημα που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτελέσει το έργο του».

Δήλωση Π. Πολιτάκη

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος Πολιτάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ», που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της ΕΣΕΕ, δήλωσε στο eea.gr:
«Οι εκλογές της ΕΣΕΕ τελείωσαν. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο. Συγχαρητήρια στον κ. Καρανίκα για τη νίκη και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στους συνδυασμούς – εκλεγμένους ή μη – για την παρουσία και τον αγώνα τους. Κάναμε έναν δυναμικό αγώνα, όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού μας. Ένα μέλος του συνδυασμού μας, ο κ. Καφούνης είναι από σήμερα Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας».