Πολυμελής αντιπροσωπεία της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συναντήθηκε, στις 11/2/2013, με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και του έθεσε τα προβλήματα των επιχειρήσεων και της συνδρομής των επιμελητηρίων η οποία καταργείται από 1.1.2015.
Όσον αφορά τη συνδρομή η αντιπροσωπεία υποστήριξε ότι είναι αδήριτη η ανάγκη τροποποίησης, αν όχι απόσυρσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που «προαναγγέλλει το θάνατο των Επιμελητηρίων το 2015». Η αλλαγή αυτή είναι ζήτημα επιβίωσης και περαιτέρω αναβάθμισης του Επιμελητηριακού θεσμού.
Όπως αναφέρθηκε, «ο επιμελητηριακός θεσμός έχει λόγο ύπαρξης άκρως σημαντικό: «Εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να στηριχθούν και δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλωθεί ο χώρος από μια μικρή ομάδα ισχυρών που τα θέλουν όλα. Αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας και ηθικής τάξης».
Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλος, παρέδωσε στον πρωθυπουργό και υπόμνημα με τις θέσεις και τις απόψεις της Επιμελητηριακής κοινότητας για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.