Μπουλντόζες για τα αυθαίρετα

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις πριν από λίγες εβδομάδες», επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε: «Χθες, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των κατεδαφίσεων που περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα – Διονύσου. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα επιταχυνθούν οι κατεδαφίσεις μέσω διαδοχικών νέων προκηρύξεων διαγωνισμών».

Οι πρώτες κατεδαφίσεις αφορούν 200 κτίσματα στην Αττική στις περιοχές Καπανδρίτι, Λαύριο, Πάρνηθα, Πεντέλη, Μέγαρα, Κέα καθώς επίσης και στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου αλλά και τουριστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εστίασης σε παραλίες και αιγιαλούς της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόκειται για: 

·         15 κατασκευές σε εθνικούς δρυμούς

·         105 κατασκευές σε δασικές εκτάσεις σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πάρνηθα, Πεντέλη και Μέγαρα

·         20 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών-Σουνίου

·         35 κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο Μεγάρων

·         17 κατασκευές στον υγροβιότοπο Βουρκάρι

·         16 τουριστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις εστίασης που βρίσκονται σε παραλίες και αιγιαλούς ανά την Αττική

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου το υπουργείο θα προχωρήσει στην προκήρυξη του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού για την κατεδάφιση ακόμη 300-400 κτισμάτων.