tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

2.500 εργαζόμενοι στη νέα ΕΡΤ, 60 εκατ ετήσιο κόστος, 3 ευρώ τέλη

Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή για το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ.

Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή για το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ.

Παράλληλα έδωσε δεσμεύσεις για αξιοκρατία και διαφανείς διαδικασίες στο θέμα της επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

 «Δεν πρέπει να αναλώνουμε τον χρόνο για να αλληλοκατηγορούμαστε, αλλά να δούμε πώς θα είναι μια αξιόπιστη δημόσια ραδιοτηλεόραση στο διηνεκές και όχι για έναν πολιτικό κύκλο», τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ έδωσε τα αριθμητικά στοιχεία της νέας ΕΡΤ λέγοντας πως το συνολικό προσωπικό του νέου φορέα δεν θα ξεπερνά τα 2.500 άτομα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το μισθολογικό κόστος για κάθε υπάλληλο υπολογίζεται σε 24.000 ευρώ ετησίως (20.000 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους) και το συνολικό κόστος για τη μισθοδοσία θα ανέρχεται σε 50-60 εκατ. ευρώ ετησίως. Σχετικά με το τέλος υπέρ ΕΡΤ, θα παραμείνει στα 3 ευρώ ανά νοικοκυριό μηνιαίως.

 

Επίσης ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως το θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα τακτοποιηθεί με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.

 

Το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ψηφίστηκε επί της αρχής, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, Ποτάμι και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ήταν αρνητικά.

 

Πηγή : ΕΘΝΟΣ On Line