Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι δράσεις για το 2013

Παρουσία του πρωθυπουργού, ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε αναλυτικά τις προγραμματισμένες δράσεις για το νέο έτος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η δημιουργία λιμανιού κρουαζιέρας στον Πειραιά.

Παρουσία του πρωθυπουργού, ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε αναλυτικά τις προγραμματισμένες δράσεις για το νέο έτος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η δημιουργία λιμανιού κρουαζιέρας στον Πειραιά.
Η δημιουργία του συγκεκριμένου σχεδίου, με την συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Ναυτιλίας, θα γίνει μέσω συμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ).
Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης : «Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η Αθήνα, το μεγάλο και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας να γίνει, όπως λέγεται στη γλώσσα της κρουαζιέρας, προορισμός. Δηλαδή να μην περνάνε απλώς τα κρουαζιερόπλοια, αλλά να ξεκινάνε από εδώ οι κρουαζιέρες και να καταλήγουν εδώ, έτσι ώστε οι τουρίστες να αφήνουν πολύ περισσότερα χρήματα».

Άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να ξεκινήσουν τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους. Εάν ολοκληρωθούν θετικά οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, τότε έως τον Απρίλιο αναμένεται ότι θα γίνει η επανεκκίνηση των εργασιών.
Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των επεκτάσεων του Μετρό, όπου οι 7 νέοι σταθμοί σε δυτική Αττική και νότια προάστια θα έχουν παραδοθεί έως το φθινόπωρο. Την άνοιξη αναμένεται να είναι έτοιμοι οι σταθμοί Περιστερίου και Ανθούπολης, τον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση προς το Ελληνικό και τον Σεπτέμβριο η επέκταση την Αγία Μαρίνα, στο Χαϊδάρι.
Παράλληλα, το έργο της επέκτασης του Τραμ προς τον Πειραιά θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Για τον σιδηρόδρομο, αναμένεται να τοποθετηθούν σύμβουλοι αποκρατικοποίησης για ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO και οι δύο εταιρίες θα μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη Μαρτίου και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η διαδικασία της αποκρατικοποίησής τους.
Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)  και στη συνέχεια το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων.
Τον Μάρτιο θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπεραστικών ΚΤΕΛ, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες το 2015.
Όσο για τις αστικές συγκοινωνίες, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα φύγουν εργαζόμενοι από τα γραφεία και θα ενισχύουν τις πωλήσεις και τον έλεγχο των εισιτηρίων.