«Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη με την παρέμβαση του Ε.Ε.Α.

Δύο από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, η Αγία Βαρβάρα και η Νέα Σμύρνη, έχουν την ευκαιρία της αναβάθμισης τους μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, καθώς περιλαμβάνονται μεταξύ των δήμων στους οποίους θα δημιουργηθούν τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, εγκρίθηκαν με 100% χρηματοδότηση από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής οι δυο  προτάσεις, για την έγκριση των οποίων συνέβαλε με τις πρωτοβουλίες του και την συνεργασία του με τις δημοτικές αρχές και το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

1.730.000 € είναι ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία του έργου στη Νέα Σμύρνη στο οποίο θα συμμετέχουν 81 επιχειρήσεις και 1.679.524,82 € για την Αγία Βαρβάρα, με την συμμετοχή 51 επιχειρήσεων.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται απόλυτα θετική για τους δημότες και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους δύο δήμους, καθώς η λειτουργία των «Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές, την αναβάθμιση των δήμων και την οικονομική τους ανάπτυξη.

Για τη δημιουργία του έργου και την καθοριστική παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Πρόεδρος του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει: «Έχω τονίσει ότι μόνο με την στήριξη της επιχειρηματικότητας μπορούμε να προσδοκούμε σε μία ουσιαστική βελτίωση της οικονομίας μας και εμείς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εργαζόμαστε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Η έγκριση για τη δημιουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη αποτελεί για εμάς δικαίωση και επετεύχθη χάρη και στις συντονισμένες προσπάθειες του Επιμελητηρίου μας που συνεργάστηκε επί μακρόν με τους Δημάρχους των δύο περιοχών για την επίτευξη του κοινού στόχου. Τα εμπορικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν σε αυτά τα Κέντρα Εμπορίου, θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και στην αναβάθμιση των δύο Δήμων. Με όραμα, σχέδιο και ευρύτερες συνεργασίες,  μπορούμε να πετύχουμε πολλά και αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο μήνυμα από την επιτυχημένη προσπάθεια που κάναμε με τους δύο Δημάρχους».

Τις θετικές συνέπειες για τον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας τονίζει και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης:

«Η έγκριση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Αγία Βαρβάρα είναι μία εξέλιξη που μας χαροποιεί, δίνει άλλες προοπτικές στο Δήμο μας και σηματοδοτεί την είσοδο στη νέα εποχή. Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτή η αγορά θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις υφιστάμενες και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. Επίσης αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στην Αγία Βαρβάρα. Όλα αυτά μόνο θετικά νέα είναι και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου για την συνεργασία η οποία οδήγησε σε αυτή την τεράστια επιτυχία. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του ήταν αμφίβολο αν θα είχαμε αυτή την ευκαιρία. Πλέον η Αγία Βαρβάρα αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια που ήταν συνέπεια της κρίσης και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, η ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο επιδιώκουν την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης στην πόλη μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς και από άλλες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ευχαριστεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον  Εμπορικό Σύλλογο Νέας Σμύρνης και όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία καθώς και τις επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου από τον Δήμο Νέας Σμύρνης.