Απεργούν σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Συγκέντρωση στις 11 : 00

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ). Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ (Χαλκοκονδύλη 13 & Πατησίων) και και πορεία προς τη Βουλή.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ (Χαλκοκονδύλη 13 & Πατησίων) και και πορεία προς τη Βουλή.

Στο τέλος της πορείας αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων και θα καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως αναφέρουν, είναι η απόσυρση της «αντισυνταγματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου με την οποία επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας στα Υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου (την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ)».

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία συζητείται στις 17/10.

Μεταξύ των αιτημάτων της απεργίας είναι επίσης η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.