Ε.Ε.Α.: Παρουσίαση του Master Plan «Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο Πλάκα- Μοναστηράκι» – Σήμερα στις 16:00

Παρουσίαση του «Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο Πλάκα – Μοναστηράκι» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 16:00, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πανεπιστημίου 44, Αίθουσα Δ.Σ., 2ος όροφος) για Διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για τις δράσεις που προτείνονται να υλοποιηθούν.

Η συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων της περιοχής ΠΛΑΚΑΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  είναι καθοριστική και απαραίτητη για την ευρύτερη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας και λειτουργίας ενός «Πρότυπου Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» αντάξιου της ιστορίας της περιοχής.

Η Αγορά Πλάκα-Μοναστηράκι είναι η Ιστορική Αγορά της Αθήνας δίπλα στον Ιερό Βράχο και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.  Ένα σημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος.  Εκατομμύρια τουρίστες και Έλληνες επισκέπτονται την περιοχή, οι προοπτικές της αγοράς είναι εξαιρετικές.

Παρ όλα αυτά η αγοραστική κίνηση είναι συγκεκριμένη και η ανά πελάτη πώληση των επιχειρήσεων χαμηλή, η δε παρεχόμενη Αγοραστική Εμπειρία μέτρια, με προβλήματα στις υποδομές τόσο στον Δημόσιο χώρο (Καθαριότητα, Ασφάλεια, Προσβασιμότητα, Φωτισμός, Παρεχόμενες Υπηρεσίες, κλπ) όσο και στον Ιδιωτικό Χώρο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με την  Μελέτη/ Master Plan αποσκοπεί στη Δημιουργία μία νέας Ενιαίας Αγοράς Πλάκα-Μοναστηράκι με Νέο Concept, Nέο Branding, και Αναβάθμιση των Δημοσίων και ιδιωτικών Υποδομών σε όλα τα επίπεδα, τη δημιουργία μιας νέας Αγοράς, Ανταγωνιστικής, Τεχνολογικής, με σύγχρονες Υποδομές υψηλών προδιαγραφών με στόχο τη δραστική άνοδο της επισκεψιμότητας και των Πωλήσεων,  νέες θέσεις εργασίας , βελτίωση των συνθηκών Ζωής στο κέντρο της πόλης, με νέες δυνατότητες ηλεκτρονικής πλοήγησης στις επιχειρήσεις.

Τελική μας επιδίωξη να δημιουργήσουμε και πάλι μία Ζωντανή Αγορά στο Κέντρο της Αθήνας που όλοι θα θέλουν να επισκεφθούν.

Ακολουθούν η πρόσκληση και η ατζέντα: