Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1 για τις 120 δόσεις (βίντεο)

Την «εξάντληση» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από 9 χρόνια κρίσης, και την αδυναμία ενός μεγάλου μέρους εξ αυτών να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δήλωσή του στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Άλλη Διάσταση», τασσόμενος υπέρ της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ο κ. Χατζηθεοδοσίου επαναφέρει την πρόταση του ΕΕΑ για κεφαλαιοποίηση των εισφορών, κάτι που θα δώσει «τη δυνατότητα και στα ίδια τα Ταμεία από αύριο να εισπράττουν από όλους», και αφαίρεση του κεφαλαίου που υπάρχει από τον συντάξιμο χρόνο. Όπως τονίζει, η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα έδινε οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.

Για τις 120 δόσεις, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ, εκτιμώντας ότι θα δοθεί λύση για μία κατηγορία οφειλετών. Εξηγεί, συγκεκριμένα, ότι η κρίση έχει δημιουργήσει τρεις διαφορετικές κατηγορίες οφειλετών – είτε πρόκειται για καταναλωτές είτε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με οφειλές προς την εφορία ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή προς τις τράπεζες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, και όπως αναφέρει είναι κάτι που πρέπει να γίνει αποδεκτό ώστε οι οφειλέτες αυτοί  να μπορέσουν να ξαναμπούν στην παραγωγή. Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνοι οι οφειλέτες που με τις 120 δόσεις θα καταφέρουν να πληρώσουν τις οφειλές τους και η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει όσους δεν πληρώνουν, ενώ μπορούν, εκμεταλλευόμενοι την κρίση. «Γι’ αυτή την κατηγορία είμαστε αμείλικτοι. Θα πρέπει η Πολιτεία να πάρει όλα τα μέτρα και να πληρώσουν όπως οφείλουν», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Δείτε τη δήλωση στο βίντεο που ακολουθεί: