Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ρ/σ Αθήνα 9,84: Το σχέδιο του Ε.Ε.Α. για την αναζωογόνηση σε Πλάκα και Μοναστηράκι

Το σχέδιο – παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την αναζωογόνηση της ιστορικής αγοράς της περιοχής Πλάκα – Μοναστηράκι, συνολικού κόστους 10 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Όπως είπε, το σχέδιο συζητήθηκε και έτυχε θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.κ. Γεωργιάδη και Θεοχάρη, όσο και από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτή τη στιγμή επισκέπτονται του Μουσείο της Ακρόπολης 1.800.000 τουρίστες εκ των οποίων μόλις 100.000 πάνε στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι. Με το προτεινόμενο πλάνο ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί: οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με επέκταση των πεζοδρομίων, τον φωτισμό, την παροχή δωρεάν wi – fi και την ύπαρξη εφαρμογής που από το αεροδρόμιο θα δείχνει τα αξιοθέατα και άλλα σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε Πλάκα και Μοναστηράκι.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, θα πρέπει να αλλάξει η σημερινή άναρχη εικόνα των κτιρίων, να αποκτήσουν ενιαία εμφάνιση ώστε η τελική μορφή να θυμίζει την αρχαία αγορά: “Υπάρχει κοστολόγηση, φυσικά θα χρειαστούν και επιμέρους μελέτες, ωστόσο μέχρι του χρόνου θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το ψηφιακό κομμάτι και το συνολικό έργο να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια», σημείωσε.

Τέλος ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην περιοχή συντελείται μια οικονομική τραγωδία καθώς δεν έχουν έρθει ακόμα τουρίστες και η πτώση του τζίρου ανέρχεται στο 95% ενώ στο υπόλοιπο κέντρο η πτώση του τζίρου κυμαίνεται στο 50%.

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Πηγή: www.athina984.gr