Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράτει το «χαράτσι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 4ο Τμήμα Αναστολών του Αρείου Πάγου, έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για την συνέχιση της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.


Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ δεν πρέπει να εισπράτει το «χαράτσι». Η υπόθεση συζητήθηκε την Τρίτη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, μάλλον γίνεται δεκτό του αίτημα του κ. Στουρνάρα.

Πάντως η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας είχε καταγγείλλει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα για την εντολή που έδωσε στη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το «χαράτσι» και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της κυβέρνησης να παροτρύνει τη διοίκηση να μη συμμορφωθεί με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις.
Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης, είχε τονίσει ότι δεν τίθεται θέμα μη σεβασμού της δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας όμως ότι θα χρειαστεί μεταβατικό διάστημα για να σχεδιαστεί ένας εναλλακτικός τρόπος είσπραξης του ειδικού τέλους. Η ανησυχία του υπουργείου Οικονομικών έγκειται στο γεγονός ότι αν δεν εισπραχθούν τα ποσά που προβλέπονται, τότε θα πρέπει να αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα. Με την εξέλιξη που σημειώθηκε όμως, φαίνεται ότι τουλάχιστον για την ώρα δεν θα χρειαστεί να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων.