tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η Γαλλία πρωταθλήτρια κόσμου!

Στεναχώρια, αλλά και περηφάνια για την Κροατία

  • Στεναχώρια, αλλά και περηφάνια για την Κροατία

 

 

Το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της κατέκτησε η εθνική Γαλλίας, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, στην καταληκτική αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

 

Το αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 18΄ «απαντήθηκε» από τον Πέρισιτς στο 28΄, αλλά στη συνέχεια το πέναλτι του Γκριεζμάν στο 38΄ (καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR) και τα γκολ του Πογκμπά (59΄) και του Μπαπέ (65΄) έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, πριν ο Μάντζουκιτς διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 69΄.

 

Ο τελικός της Μόσχας περνάει στην ιστορία με σημαντικά ορόσημα. Καταρχήν, είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός τελικός στην ιστορία, 60 χρόνια μετά την παράσταση της Βραζιλίας του Πελέ και το 5-2 επί της Σουηδίας. Με 4-2 είχε ολοκληρωθεί και ο τελικός του Γουέμπλεϊ το 1966, ανάμεσα στην Αγγλία και Δυτική Γερμανία, αλλά μετά από παράταση.

 

 

Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)

 

 

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ (55΄ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73΄ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (81΄ Φεκίρ).

 

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82΄ ΠΙάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς (71΄ Κράμαριτς), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.να επαναλάβουν τον άθλο του 1998.

 

 

Πηγή:in.gr

 

 

 

Πανηγυρισμοί στη Γαλλία!

 

Εκατομμύρια οπαδοί της Γαλλίας «μέθυσαν» από χαρά το βράδυ της Κυριακής (15/7), μετά τη νίκη των «μπλε» επί της Κροατίας με 4-2 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας, από την πρωτεύουσα (Παρίσι) έως τη Μασσαλία και το Μπορντό ήταν απερίγραπτες!

 

Στο Παρίσι, περίπου 90.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες δίπλα στον Πύργο του Άιφελ, όπου υπήρχαν χορωδίες από την Μασσαλία, χιλιάδες σημαίες με τα χρώματα της χώρας που κυμάτιζαν στον αέρα και ο κόσμος να ζητωκραυγάζει.

 

Η έκρηξη των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών γέμισε τον αέρα, ενώ οι οδηγοί κόρναραν συνέχεια με τα αυτοκίνητά τους και όλοι μαζί γιόρταζαν την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου, μετά από αυτόν του 1998.

 

Μία εκκωφαντική χορωδία του «Είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε οι πρωταθλητές» ακουγόταν από την Σακρ Κερ στα βόρεια της πόλης έως τη Σορβόννη. Παρόμοιες σκηνές σημειώθηκαν στην Μασσαλία, στη Λιόν, στο Λιλ, στο Μπορντό και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

 

Στεναχώρια, αλλά και περηφάνια για την Κροατία

 

Αφού είδαν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας τους να ηττάται με 2-4 από τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλο,υ στη Μόσχα, μερικοί από τους Κροάτες οπαδούς εμφανίστηκαν θλιμμένοι, ενώ άλλοι ένιωθαν υπερηφάνεια που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους έφτασε τόσο μακριά στη διοργάνωση. 

 

 

Στην πλατεία Μπαν Γέλασιτς, στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, μετά το τέλος του αγώνα πολλοί φίλοι της «Χρβάτσκα» που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια μεγάλη οθόνη, αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον δίνοντας συγχαρητήρια.

 

 «Οι Γάλλοι αποδείχθηκαν καλύτεροι σε καθοριστικές στιγμές, παρόλο που ουσιαστικά τους αφήσαμε να πετύχουν τα πρώτα δύο γκολ εύκολα» δήλωσε ο 59χρονος Ντάκο Ιλάκοβατς. «Παρόλα αυτά είναι ένα μεγάλο επίτευγμα να παίξεις στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», πρόσθεσε.

 

Η Κροατία, με πληθυσμό μόνο 4,2 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν ήταν από τα φαβορί στην αρχή του τουρνουά. Η πρόοδός της ως τον τελικό «άναψε» τη φαντασία του βαλκανικού έθνους και των μελών της κροατικής διασποράς, που ζουν σε χώρες από τη Γερμανία ως την Αυστραλία. «Για ένα έθνος τεσσάρων εκατομμυρίων είναι ένα θαύμα η συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ASB