Καφέ, εστίαση: Ανοίξαμε! Φωτορεπορτάζ.

Από το πρωί σήμερα, 25/5/2020, παρατηρείται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα γνωστά σημεία συνάντησης, ένας οργασμός τακτοποίησης των τελευταίων λεπτομερειών σε καφέ και εστιατόρια.

Η κάμερα του eea.gr έκανε μικρό περίπατο και φωτογράφισε αλλού μισοέτοιμα και αλλού εντελώς έτοιμα τα καταστήματα! Έτοιμα με πλήρη τήρηση των κανονισμών αποστάσεων τραπεζιών, καρεκλών κλπ, σύμφωνα και με το ΦΕΚ του  κανονισμού λειτουργίας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα μας. Τα τραπεζάκια έξω σε διευρυμένη έκταση, ίσως είναι ένα χάντικαπ στις απώλειες από την τήρηση των αποστάσεων, αλλά όπως παρατηρήσαμε είναι αδύνατο να αναπληρώσουν τον προηγούμενο αριθμό πελατών.

Οι καταστηματάρχες ήταν ταλαντευόμενοι ανάμεσα στην αισιοδοξία και στην προσμονή. Δεν μπορούσαν να υπολογίσουν το ποσοστό που θα καλύψει η νέα κατάσταση σε σχέση με τους κανονικούς χρόνους. Το μόνο σίγουρο ήταν πως ο τζίρος θα είναι αρκετά μειωμένος. Έντονος ήταν και ο σκεπτικισμός σχετικά με τις ζημίες που έχουν προκληθεί και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί.