Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 12:00, στην πλατεία Κάνιγγος οι Σύλλογοι Υπαλλήλων στη Γ.Γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, στη Γ.Γ Βιομηχανίας και Ενέργειας και στο Υπ. Περιβάλλοντος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Κάνιγγος οι Σύλλογοι Υπαλλήλων στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Σε σχετική ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ, σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις «διαθεσιμότητες και τις απολύσεις καθώς και για την «επίθεση», όπως την χαρακτηρίζουν, σε «βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

«Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις συλλόγων και ομοσπονδιών και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων), να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.Το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και μια σειρά άλλων δομών συρρικνώνουν, υποβαθμίζουν και διαλύουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες».

Πλήττονται κατά κύριο λόγο οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και με βάση αυτές τις πολιτικές οδηγούνται στα πακέτα του αδηφάγου κερδοσκοπικού ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ΙΕΚ κτλ), καταλήγει το κείμενο.