Νέο συλλαλητήριο σήμερα για το Ασφαλιστικό

Το διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ για τις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ για τις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, την ώρα που θα πραγματοποιείται η προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής, «το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά».

 

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και εκτιμά ότι στόχος της συγκυβέρνησης «είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

 

Καλεί επίσης τους πολίτες «με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει».

 

Πηγή : www.tanea.gr