tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Παράλογες απαιτήσεις των Γερμανών βιομηχάνων

Την ώρα που στη Γερμανία «φουντώνει» η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, οι Γερμανοί βιομήχανοι ζητούν ως εγγυήσεις,ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Την ώρα που στη Γερμανία «φουντώνει» η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, οι Γερμανοί βιομήχανοι ζητούν ως εγγυήσεις, ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμά της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο, ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Ο επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλο, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα δήλωσε  ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή» για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.

 

 

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, συνεχίζοντας την προεκλογική αντιπαράθεση για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού, Κάρστεν Σνάϊντερ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τα 10-11 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Το κενό προκύπτει από την παρατεινόμενη ύφεση και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τονίζει ο Κάρστεν Σνάϊντερ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ «να βάλει τα νούμερα στο τραπέζι όσο το δυνατόν γρηγορότερα».