Πρόγραμμα για ανέργους 55-67 ετών προανήγγειλε η Ρ. Αντωνοπούλου

Την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εργασίας για 10.000 ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών, εντός του Φεβρουαρίου, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εργασίας για 10.000 ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών, εντός του Φεβρουαρίου, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, από το βήμα της Βουλής.
Το πρόγραμμα θα αφορά εργασία 12 μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 12 μήνες. 
Όπως εξήγησε η κ. Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, «πέρα από τον ιδιωτικό τομέα, θα έχουμε προσλήψεις και στο δημόσιο τομέα, στο βαθμό που υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας σε δήμους, αλλά όχι μόνο».
Στόχος επίσης του υπουργείου είναι να αυξηθούν και οι αμοιβές και να φτάσουν τα 600 ευρώ το μήνα. 
«Στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για 10.000 ανθρώπους μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους», είπε η αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας ότι σήμερα, στο πλαίσιο των υποστηρικτικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας το κράτος συνεισφέρει 381 ευρώ το μήνα και σε περίπτωση που ο άνεργος είναι άνω των 50 ετών, η συνεισφορά για εργασία στον ιδιωτικό τομέα φτάνει τα 500 ευρώ το μήνα.