Σημαντικό επενδυτικό φόρουμ με την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών – 4 Ιουνίου

Στις 4 Ιουνίου 2020, (9:00-11:30), θα διεξαχθεί Online Forum με θέμα “INVEST IN GREECE ONLINE FORUM 2020, THE “DRAGON HEAD” OF THE NEW SILK ROAD INTO EUROPE”, υπό την Αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα επενδυτικό φόρουμ, με συμμετοχή εκατοντάδων Κινέζων επενδυτών, μέσω διαδικτύου.

Το Forum θα επικεντρωθεί στους τομείς Ενέργεια και Υποδομές. Συμμετέχοντες στο Forum θα είναι Κινέζοι εκπρόσωποι εταιρειών που επενδύουν ήδη στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τους Κινέζους συνδιοργανωτές, οι οποίοι ειδικεύονται για λογαριασμό της Κινεζικής Κυβέρνησης στην προώθηση των επενδύσεων στο εξωτερικό, οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο Forum συγκεντρώνουν επενδυτικά κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και ήδη διακρίνονται από εξωστρέφεια.

Ο στόχος του “INVEST IN GREECE ONLINE FORUM 2020, THE “DRAGON HEAD” OF THE NEW SILK ROAD INTO EUROPE” είναι:

 1. να ενημερωθούν λεπτομερώς οι Κινέζοι για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός, ειδικά στους Τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών,
 2. να διαδοθεί ουσιαστικά το μήνυμα «Ελλάδα επενδυτικός προορισμός» στην Κίνα μέσω των ίδιων των εταιρειών αλλά και των Κινέζικων ΜΜΕ που θα στηρίξουν το Συνέδριο
 3. να λάβουν οι Κινέζοι το μήνυμα από την ίδια την Κυβέρνηση.

Χαιρετισμό στο Forum θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Liu Xiaonan, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ξένων Κεφαλαίων και Επενδύσεων στο Εξωτερικό της NATIONAL DEVELOPMENT AND REFORM COMMISSION (NDRC) (του αντίστοιχου Υπουργείου Ανάπτυξης της Κίνας), η κ. Zhang Qiyue, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιόπουλος Γιώργος, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Το Forum είναι υπό την Αιγίδα του ENTERPRISE GREECE και του  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και διεξάγεται με την υποστήριξη των

China Overseas Investment Fair (COIFAIR), The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC), China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) COMMERCIAL SUB-COUNCIL.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι σημαντικοί οργανισμοί από Ελλάδα και Κίνα όπως: ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, China Xinhua News (το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας), China Radio International, China News, China Economic Herald, Asia Pacific Daily, The Economic Observer.

Την ευθύνη για την διοργάνωση του “INVEST IN GREECE ONLINE FORUM 2020, THE “DRAGON HEAD” OF THE NEW SILK ROAD INTO EUROPE” έχουν τρεις οργανισμοί.

Η China Overseas Development Association (CODA), ένας Οργανισμός που ανήκει στην NDRC και έχει ως αποκλειστικό του αντικείμενο την προώθηση των Κινέζικων επενδύσεων στο εξωτερικό. Η NDRC είναι το «υπερυπουργείο» της Κίνας με το οποίο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει υπογράψει το 3ετές πλάνο συνεργασίας.

Η πλατφόρμα ChinaGoAbroad (CGA), η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην Κίνα που συνδέει Κινέζικες εταιρείες που επενδύουν στο εξωτερικό με ξένες επενδύσεις. Η CGA έχει 14.500+ μέλη (εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια κλπ) εκ των οποίων το 40% είναι από την Κίνα. Η BELT AND ROAD ASSOCIATES, μια συμβουλευτική εταιρεία που γεφυρώνει επενδυτικά σχέδια με Κινέζους επενδυτές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ FORUM

 

Το Πρόγραμμα του “INVEST IN GREECE ONLINE FORUM 2020, THE “DRAGON HEAD” OF THE NEW SILK ROAD INTO EUROPE”, είναι το ακόλουθο:

09:00 Welcome Speech

 • Adonis Georgiadis, Minister of Development and Investments
 • Liu Xiaonan, Director-General of the Dept. of Foreign Capital and Overseas Investment of NDRC
 • Zhang Qiyue, Ambassador of PR of China in Greece
 • Iliopoulos Georgios, Ambassador of Greece in China
 • Ioannis Chatzitheodosiou President of Athens Chamber of Tradesmen
 • Zhenwei He, Secretary-General of CODA
 • Jesse Chang ChinaGoAbroad
 • George Floras BELT AND ROAD ASSOCIATES

09:27 Investment environment introduction

 • The current and future situation of the Greek economy (Country profile, Investment Policy, Opportunities etc), mr. Nikos Stamou, ENTERPRISE GREECE, Investment and Promotion Agency
 • Infrastructure investment opportunities and relevant policies, mr. Nikos Mantzoufas, Secretary General of Private Investment and PPP of the Ministry of Development and Investment, Head of Greek PPP Unit – President of Jessica Infra fund (EU-EIB urban development fund)
 • Clean energy investment opportunities and relevant policies, Mrs Nektaria Karakatsani, Member of the Board of the Greek Energy Regulatory Authority (RAE), CEER and ACER

10:10 Presentation of four (4) important Investment projects in Greece (Energy and Infrastructure (energy related)

11:00 Q&A

11:30 End of the Forum

Η συμμετοχή στο Forum είναι δωρεάν και γίνεται μόνο με πρόσκληση από τους διοργανωτές. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα στην σελίδα του Forum http://www.beltandroadassociates.com/invest-in-greece-online-forum-2020/