Συνάντηση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Κωνσταντάτο

Θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα συζήτησαν το μεσημέρι της Τρίτης 21/5/2019 ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» και γνωστό δημοσιογράφο κ. Α. Κωνσταντάτο, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Ε.Α.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξαιτίας της δράσης κυκλωμάτων του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει αναδείξει ο κ. Χατζηθεοδοσίου με δημόσιες τοποθετήσεις του, αναφορές στους αρμόδιους υπουργούς ενώ έχει ενημερώσει και υποψήφιους δημάρχους –μεταξύ αυτών και τον επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» κ. Κ. Μπακογιάννη. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο δράσης των κυκλωμάτων παρεμπορίου και λαθρεμπορίου είναι ο χώρος έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην οδό Πατησίων, με τους παράνομους μικροπωλητές να αποθηκεύουν εντός της Σχολής τα είδη που πουλάνε.

Για το συγκεκριμένο σημείο έχει πλήρη γνώση ο κ. Κωνσταντάτος καθώς κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιοδείας που έκανε στην περιοχή, προπηλακίστηκε από παράνομους μικροπωλητές επειδή επιχείρησε να αναδείξει το πρόβλημα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «μαφία» αυτά τα κυκλώματα που διακινούν παράνομα προϊόντα «μαϊμού» σε βάρος των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας ενώ, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρόμοια εικόνα συναντάται και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης και μάλιστα τουριστικά.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος συμφώνησαν ότι όποια και αν είναι η νέα δημοτική αρχή, οφείλει να δει με σοβαρότητα το θέμα και να δώσει άμεσα λύσεις, ενώ χρειάζεται να γίνουν και στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που ασκείται εντός του Δήμου Αθηναίων.

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αθήνας καθώς, όπως τόνισε στον κ. Χατζηθεοδοσίου, αυτό αποτελεί και προτεραιότητα του κ. Μπακογιάννη και του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά».