Συμπλοκή αστυνομικών με αντιεξουσιαστές στη Βίλα Αμαλία

Ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε το πρωί στη Βίλα Αμαλία. Είχε προηγηθεί ανακατάληψη του κτιρίου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ένταση και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε το πρωί στη Βίλα Αμαλία. Είχε προηγηθεί ανακατάληψη του κτιρίου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ένταση και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Ήταν νωρίς το πρωί όταν μία ομάδα νεαρών με κουκούλες και κράνη, επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά στο κτίριο. Μετά από συμπλοκή οι νεαροί μπήκαν τελικά στη Βίλα Αμαλία.
Αμέσως οργανώθηκε αστυνομική επιχείριση για την ανακατάληψη του κτιρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, ενώ στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν συγκεντρωμένοι για συμπαράσταση στους καταληψίες. Οι αστυνομοί, κάνοντας και χρήση χημικών μπήκαν τελικά στη Βίλα Αμαλία. Τα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο συνελήφθησαν.
Λίγη ώρα αργότερα, ένταση επικράτησε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ όταν άλλοι νεαροί εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και ανήρτησαν πανό συμπαράστασης στους συλληφθέντες καταληψίες από τη βίλα Αμαλίας. Η κατάληψη έληξε λίγη ώρα μετά, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 40 προσαγωγές.
Για τα πρωινά επεισόδια στη Βίλα Αμαλία, εξέδωσε ανακοίνωση η ΓΑΔΑ, σύμφωνα με την οποία  «ομάδα 150 περίπου ατόμων τα οποία έφεραν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και αυτοσχέδιες ασπίδες επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε το κτίριο της Βίλας Αμαλία. Από αυτούς 101 εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου και οι άλλοι αποχώρησαν. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν όλα τα άτομα που είχαν εισέλθει στο κτίριο. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταληψίες, πραγματοποιήθηκε και μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.