tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ελεγχοι στα πιστοποιητικά σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος

Τα αποδεικτικά ιατρικών εξετάσεων των εργαζομένων σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος βάζουν στο στόχαστρο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Υγείας

Από "κόσκινο" σκοπεύουν να περάσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Υγείας τα αποδεικτικά των ιατρικών εξετάσεων όσων απασχολούνται σε καταστήματα υγιειονομικού ενδιαφέροντος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υγείας έχει στοιχεία ότι τα περισσότερα από αυτά επικυρώθηκαν… στο πόδι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι περισσότερες παρατυπίες δεν έγιναν από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά από τα Κέντρα Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία των ελέγχων που έγιναν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το 2013 ζήτησε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, με εγκύκλιo που απέστειλε στις 20 Ιανουαρίου 2014 προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της xώρας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν συνολικά στο έτος 2013 και η συλλογή τους είναι απαραίτητη για την ετήσια διαδικασία αξιολόγησης της πολιτικής προστασίας της δημόσιας υγείας, σε σχέση με την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη συνεχούς και ουσιαστικής συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ για τον αποτελεσματικότερο χειρισμό των θεμάτων κοινής αρμοδιότητας τους.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι μεταξύ άλλων τα κέντρα διασκέδασης, τα καφενεία, οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, τα ψητοπωλεία, τα σνακ μπαρ, τα φαστ φουντ, κ.λπ.

                                                                           Πηγή www.reporter.gr