tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Μπαράζ τροπολογιών για τα επιμελητήρια στη Βουλή!

Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές βουλευτών οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες από την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια

Νέα τροπή παίρνει η μάχη, υπέρ της βιωσιμότητας του επιμελητηριακού θεσμού. Πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές βουλευτών οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες από την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια, η οποία θα τα οδηγήσει σε μαρασμό.

 

Μετά τη ΔΗ.ΜΑΡ., η οποία κατέθεσε, στις 24 Απριλίου, στη βουλή την τροπολογία των 185 βουλευτών υπέρ της κατάργησης της διάταξης με την οποία αίρεται από 1.1.2015 η υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια, νέες καταθέσεις τροπολογιών ακολούθησαν.

 

Κατατέθηκε ήδη η τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους ΑΝ.ΕΛ. από τους οποίους η κα Ραχήλ Μακρή είχε δηλώσει την αμέριστη υποστήριξή της στο αίτημα των επιμελητηρίων στις 15 Απριλίου, καθώς και από τους βουλευτές Α. Λοβέρδο και Μ. Ανδρουλάκη.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου:

«Η θαρραλέα πολιτική πράξη των παραπάνω κομμάτων και βουλευτών, να πάνε αντίθετα στον εύκολο λαϊκισμό και να καταθέσουν τροπολογία για διατήρηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, είναι ζητούμενο να βρει υποστηρικτές στα άλλα κόμματα. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη στάση των 185 βουλευτών από όλες τις παρατάξεις που είχαν πρόσφατα εκφράσει με την υπογραφή τους συμπαράσταση στα αιτήματα των Επιμελητηρίων. Ήρθε η ώρα να αποδείξουν τη συνέπεια των λόγων τους».