tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Το πρώτο πρόστιμο σε ιδιωτικό σχολείο για τον ΦΠΑ

Το αλαλούμ με την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά πλέον άρχισαν και τα πρόστιμα.

Το αλαλούμ με την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά πλέον άρχισαν και τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά,, η παράταση για υποβολή στο καθεστώς με… δελτίο Τύπου, του κόστισε 110 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου που του επιβλήθηκε πρόστιμο, μίλησε στο Mega. Όπως είπε, το σχολείο και το φροντιστήριό του βρίσκονται σε δύο διαφορετικούς δρόμους, στην ίδια περιοχή, όμως υπάγονται σε δύο διαφορετικές ΔΟΥ. Την περασμένη Παρασκευή, στις 23 Οκτωβρίου ημέρα που δόθηκε νέα παράταση ο κ. Αντωνιάδης μετέβη στην εφορία για να υπαχθεί στον ΦΠΑ. Στην πρώτη, δέχθηκαν κανονικά την αίτησή του, σύμφωνα με την παράταση, όμως στη δεύτερη δεν δέχθηκαν την παράταση, που είχε δοθεί με δελτίο τύπου και του επέβαλλαν πρόστιμο 110 ευρώ.

Πάντως το αλαλούμ συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε νέα παράταση, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Όμως η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση γονείς καθώς δεν γνωρίζουν τί θα πληρώσουν αλλά και ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων, με τα έσοδα να έχουν "παγώσει".

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά την συνάντηση που έχει οριστεί για σήμερα, μεταξύ του υπουργού Παιδείας και εκπροσώπων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

 

Πηγή : www.imerisia.gr