Γ. Χατζηθεοδοσίου στο One Channel: Τιμάμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν, αναπτύχθηκαν και καινοτόμησαν

Δύο μόλις ημέρες πριν από την απονομή των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε στο One Channel για τον θεσμό που καθιέρωσε και συνεχίζει το Επιμελητήριο.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το Ε.Ε.Α. τιμά μικρομεσαίες επιχειρήσεις που όχι μόνο άντεξαν στην κρίση, αλλά αναπτύχθηκαν -σε επίπεδο τζίρου, προσωπικού, εξωστρέφειας- και καινοτόμησαν, ενώ απονέμει επίσης ειδικές βραβεύσεις – πρώτη εισαχθείσα στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, αρχιφύλακας για την προσφορά του στο Μάτι, επιχειρηματίας για την πορεία του στην εστίαση, επιχείρηση για τη στήριξή της στους εργαζόμενους και άλλες επιχειρήσεις για τη συμβολή τους στην ενίσχυση συγκεκριμένου κλάδου της οικονομίας και την ανάπτυξη του επιχειρείν.

Στην ίδια συνέντευξη, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε στην θετική ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά, σημειώνοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι αναμένεται οι υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών- προκειμένου να δοθεί ανάσα και ώθηση στο επιχειρείν και την οικονομία. Έθεσε ακόμη το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης, δεδομένου ότι οι «κάνουλες» των τραπεζών παραμένουν κλειστές, καθώς και το φλέγον θέμα των «κόκκινων» δανείων που απαιτεί, όπως είπε, τάχιστα λύση.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: