Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Κίνδυνος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πανευρωπαϊκά – Να ενωθούν οι φωνές για «κούρεμα» χρέους

Τον πολύ υψηλό κίνδυνο για τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητώντας η χώρα μας και η κυβέρνηση να ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη για «κούρεμα» χρέους.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» (2/3/2021) ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει ότι η πρόταση που έχει καταθέσει το Ε.Ε.Α. και άλλοι φορείς για «κούρεμα» οφειλών φαίνεται ότι αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος σε όλες τις οικονομίες της Ευρώπης, καθώς είναι η μόνη λύση για να αποφευχθεί η καταστροφή των μικρών και πολύ  επιχειρήσεων, τα χρέη των οποίων συσσωρεύθηκαν, φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη, στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Εξηγώντας ότι τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι κοινά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. σημειώνει χαρακτηριστικά ότι στην Γερμανία, την πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, οι αντίστοιχοι κοινωνικοί φορείς ζητούν, όπως και στην Ελλάδα, να ανοίξουν οι επιχειρήσεις με click in shop, ενώ μιλούν επίσης για καταστροφή της μικρομεσαίας τάξης.

Δείτε το βίντεο: