tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ημερίδα ΕΕΑ- ΕΑΔΕ. Το νέο τοπίο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση-βίντεο

Οι ανατροπές στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Το νέο τοπίο με την εφαρμογή των Πράξεων 30 & 31 της ΤτΕ

Μια σπουδαία εκδήλωση για τους διαμεσολαβούντες έλαβε χώρα, την Τετάρτη 18 Ιουνίου,  στην Αίθουσα συνεδριάσεων ΟΛΥΜΠΙΑ της Αίγλης του Ζαππείου. Το  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, διοργάνωσαν  ημερίδα με θέμα: «Οι ανατροπές στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Το νέο τοπίο με την εφαρμογή των Πράξεων 30 & 31 της ΤτΕ». 

 

 

Πλήθος διαμεσολαβούντων, επαγγελματιών του χώρου των ασφαλίσεων την παρακολούθησαν, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγέλματός τους. Ταυτόχρονα, η ημερίδα, μεταδόθηκε ζωντανά, μέσω live streaming, με αποτέλεσμα να τον παρακολουθήσουν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκατοντάδες διαμεσολαβούντες απ όλη την Ελλάδα.

 

Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες απηύθυναν,  ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Ταμίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών  Ελλάδος κ. Φωκίων Μπράβος και η Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και του Π.Σ.Α.Σ. κα Ελένη Γρυπάρη.

 

 

 

Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας ήταν ο κ. Βαγγέλης Σπύρου, άνθρωπος με σημαντικές υπηρεσίες στον κλάδο, ο οποίος έχει βραβευτεί για το δημοσιογραφικό  έργο του από το ίδρυμα Μπότση. Για την προσφορά του κ. Σπύρου και τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε, αναφέρθηκαν στην ημερίδα, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, η κα Ελένη Γρυπάρη και άλλοι ομιλητές. Ο κ. Σπύρου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμο.

 

 

 

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν:

 

– η Γενική Διευθύντρια της Ε.Α.Ε.Ε κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, με θέμα «Πράξεις 30 & 31 της ΤτΕ» 

– ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Δημήτρης Ζορμπάς

 , με θέμα: «Ανασφάλιστα – Αποζημιώσεις»

– η Νομική Σύμβουλος της Ε.Α.Ε.Ε. κα Εύα Βαρουχάκη, με θέμα «Προείσπραξη συμβολαίων σε συνάρτηση με τις Πράξεις 30 & 31 της ΤτΕ»

 

Δείτε σε βίντεο αποσπάσματα των ομιλιών.

 

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Δεδομένη είναι η στήριξη του ΕΕΑ στους διαμεσολαβούντες. Πολλά τα προβλήματα, αλλά η κρίση δίνει την ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, στο χώρο των ασφαλειών. Εκσυγχρονισμός, εκπαίδευση αλλά και υπεράσπιση του κλάδου από άδικες πολιτικές και αντισυνεργατικές πρακτικές των εταιρειών, είναι τα πρώτα θέματα του κλάδου.

 

 

 

Φωκίων Μπράβος: Διαμεσολαβητές και ιδιωτική ασφάλιση είναι συνώνυμες έννοιες και δεν μπορεί να πάνε χωριστά. Οι διαμεσολαβητές είναι στο πλάι του πελάτη, παρεμβαίνουν σε οποιοδήποτε πρόβλημά του με τις ασφαλιστικές εταιρείες, διατηρούν στη ζωή τα συμβόλαια, ιδίως στον κλάδο Ζωής. Παντού οι διαμεσολαβητές παράγουν θετικό έργο.

 

 

 

Ελένη Γρυπάρη: Χωρίς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας δεν θα ήταν δυνατή αυτή η ημερίδα! Ο κλάδος χρειάζεται ενότητα. Να είμαστε ένας για όλους και και όλοι για έναν. Είναι λυπηρό το ότι οι διαμεσολαβούντες δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή επιχειρηματική αντιμετώπιση. Στα συμβόλαια που βλέπουμε από την ΕΕ υποτιμάται η ανθρώπινη και επαγγελματική  μας αξιοπρέπεια.

 

 

 

 

Μαργαρίτα Αντωνάκη: βρισκόμαστε σε μια έντονα μεταβατική περίοδο αλλαγής. Αυτή τη αλλαγή δεν πρέπει να τη δούμε στενόκαρδα και με αδράνεια και αντίσταση στις αλλαγές.  Το κανονιστικό περιβάλλον της ασφάλισης γίνεται συνεχώς πιο πολύπλοκο και δεν είναι εθνικό το πρόβλημα, αλλά έρχεται από την ΕΕ.

 

 

 

Δημήτρης Ζορμπάς: Το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει πολλά προβλήματα και  έλλειμμα γύρω στα 500 εκ ευρώ. Γίνονται προσπάθειες με την κυβέρνηση να διευθετηθούν. Τα ανασφάλιστα οχήματα είναι πληγή για τον κλάδο. Η Τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους το μήνα και βρίσκει ακόμη ανασφάλιστους! Ευτυχώς όμως, τα μέτρα έλεγχου αποδίδουν και ενώ στις 31/12/2012 είχαμε 5.200.000 ασφαλισμένα οχήματα τον Μάιο του 2014 είχαμε 5.754.000!

 

 

 

Εύα Βαρουχάκη: Ο κανόνας της προπληρωμής του ασφαλίστρου είναι ένα σωστό και δίκαιο μέτρο για ισότιμους συναλλασσόμενους. Ο κανόνας αυτός δεν είναι νέος αλλά υπάρχει από το 1997 με το ν. 2496/97, ο οποίος πρόβλεπε ότι δεν υπάρχει απόδοση χωρίς ταυτόχρονη ανταπόδοση. Το 2014 εξειδικεύτηκε ο κανόνας με νέο νόμο (4261/14) ειδικά  για τα αυτοκίνητα, για την εφαρμογή του μέτρου. Η ΤτΕ στο μεταξύ, υιοθέτησε τις  δύο πράξεις 30 και 31 από τον Σεπτέμβρη του 2013 για την πρακτική και διαδικαστική εφαρμογή του κανόνα.

 

 

Δείτε και το 2ο μέρος της Ημερίδας ΕΔΩ