Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διαδικτυακή εκδήλωση Ε.Ε.Α. – Epsilon Net για το myDATA

Περισσότεροι από 800 επαγγελματίες παρακολούθησαν τη μεγάλη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τον Όμιλο Epsilon Net, την Πέμπτη 25/2/2021. Βασικό θέμα της ημερίδας η ενημέρωση για την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ και την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων για τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Έτσι, οι εκατοντάδες επαγγελματίες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και τις εξελίξεις στην υιοθέτηση της πλατφόρμας myDATA.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία της αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών εργαλείων, στην ανάγκη προσαρμογής των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα, στη βαρύτητα που δίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προς αυτή την κατεύθυνση και στην στήριξη που παρέχει προς τις επιχειρήσεις-μέλη του για το πέρασμα τους στη νέα ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Όμιλο της Epsilon Net για την συμμετοχή του στην ημερίδα και την προσφορά του στη διάδοση της γνώσης σχετικά με το myDATA και τα ηλεκτρονικά βιβλία.

Ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Παντελής, το μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Επιμελητηρίου κ. Σπύρος Σταυρούλιας, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου, αναφέρθηκαν στις νέες υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών που συνδέονται με τα Ηλεκτρονικά Τιμολόγια από 1.4.21.

Ο κ. Πέτρος Κοραλής, Διευθυντής Πωλήσεων της Epsilon Net αναφέρθηκε σε όλη την 360Ο γκάμα λύσεων της Epsilon Net για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και παρουσίασε αναλυτικά την πιο ολοκληρωμένη Web εφαρμογή της αγοράς, το Epsilon Smart. Η βραβευμένη και πλέον καινοτόμα εμπορική εφαρμογή για γρήγορη έκδοση και αποστολή παραστατικών με ταυτόχρονη, online ενημέρωση της myDATA και του λογιστή προσφέρει ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στο χρήστη μέσα από ένα πλήρως φιλικό περιβάλλον. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται οποιαδήποτε στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή, ενώ καλύπτει ένα σύνολο αναγκών του επαγγελματία, όπως Διαχείριση Παραστατικών, Εξόδων, Εισπράξεις, Πληρωμές, Ραντεβού. Οι νέες, εξειδικευμένες εκδόσεις του Epsilon Smart για επαγγελματικούς κλάδους (Epsilon Smart Themida, Epsilon Smart Hygeia, Epsilon Smart Architect, Epsilon Smart Philoxenia) προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στους ελεύθερους επαγγελματίες καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες τους. Το Epsilon Smart είναι συνδρομητική υπηρεσία, χωρίς κόστος εγκατάστασης και διατίθεται για δωρεάν δοκιμή μέσα από την ιστοσελίδα www.epsilonsmart.gr

Οι συμμετέχοντες επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν από την Επιστημονική Ομάδα της Epsilon Net και οι απαντήσεις θα προωθηθούν από το Επιμελητήριο σε όλους τους συμμετέχοντες.