Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1: Άνοιγμα των καταστημάτων μόνο τις 8 παραγωγικές Κυριακές

Τη σταθερή θέση των εμπόρων υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές (ενδιάμεσα των εκπτώσεων, προ των Χριστουγέννων και του Πάσχα) επανέλαβε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Απευθείας» στην ΕΡΤ1 σχετικά με την απόφαση Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Διερωτόμαστε πώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν από δύο χρόνια αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό και τώρα με οριακή πλειοψηφία 4-3 αποφάσισε ακριβώς το αντίθετο, με το σκεπτικό ότι οι συγκεκριμένες 8 περιοχές είναι τουριστικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κογιουμτσής, προσθέτοντας:

«Είμαστε υπέρ των 8 παραγωγικών Κυριακών – ενδιάμεσα στις εκπτώσεις και πριν από τα Χριστούγεννα και από το Πάσχα. Αυτές απέδωσαν και στην πράξη. Όλες οι άλλες δεν έχουν αποδώσει. Τα περισσότερα καταστήματα στο Δήμο της Αθήνας ήταν κλειστά. Μόνο στον άξονα από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι, που είναι πραγματικά καθαρά τουριστική περιοχή, ήταν ανοιχτά τα καταστήματα».

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε την ανάγκη χαρτογράφησης των τουριστικών ζωνών, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι μεταξύ των προβλεπόμενων από το νόμο τουριστικών περιοχών στο Δήμο της Αθήνας περιλαμβάνονται το Παγκράτι, τα Πατήσια και ο Άγιος Παντελεήμονας.