Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Ασφυκτιoύν οι επιχειρήσεις – 1 στις 3 είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει

Την ασφυκτική κατάσταση την οποία βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, μετά και από το 2ο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, περιέγραψε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», τη Δευτέρα 16/11/2020.

Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε πως μία στις τρεις επιχειρήσεις είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει, τονίζοντας ότι ακόμη και κλειστές οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν ενοίκιο, ΕΝΦΙΑ, δώρο Χριστουγέννων κ.ά., ενώ την ίδια στιγμή συσσωρεύονται οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ανασταλεί, όπως και δάνεια.

Υπογράμμισε, ωστόσο, παράλληλα, την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, μετά και από παρέμβαση του Ε.Ε.Α., να διατεθούν επιπλέον 50 εκατ. ευρώ  σε αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις με έως 9 άτομα προσωπικό, σημειώνοντας ότι θα δώσει ανάσα σε αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες είχαν αποκλειστεί από τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δείτε το βίντεο: