tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Αναπτυξιακές προτάσεις για τον Πειραιά

Γιώργος Μπενέτος:«Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στον Πειραιά, επιβάλλεται να προέλθουν μέσα από διάλογο με όλους τους φορείς της Πόλης»

«Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στον Πειραιά, επιβάλλεται να προέλθουν μέσα από διάλογο με όλους τους φορείς της Πόλης» αναφέρει ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και ο πρόεδρος Γιώργος Μπενέτος και υπογραμμίζει κάποιες από τις βασικές ανάγκες που κρίνει ότι έχει ανάγκη η πόλη.

Βασικά θέματα

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Ο.Λ.Π.– ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

ΘΕΣΜΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (OPEN-MALL)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΩΝ – ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)

ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιμέρους αναφορά συγκεκριμένων θεμάτων:

Η ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση μουσείων (Αρχαιολογικό, Ναυτικό κ.λπ.) και αρχαιολογικών χώρων και η συνύπαρξή τους με ήπιες δράσεις επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η βελτίωση της οδοσήμανσης, της συντήρησης οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων, πλατειών και η δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Ο καθορισμός χρήσεων γης και εμπορικής χωροταξίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη βιοτεχνικών – βιομηχανικών πάρκων και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης λειτουργίας υπεραγορών λιανικού εμπορίου και η αυστηρή εφαρμογή των νόμων για το υπαίθριο εμπόριο.

Η ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών στα πλαίσια της νέας ψηφιακής τεχνολογίας και της ευρυζωνικότητας, για την βελτίωση της διαδικτυακής άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η οριστική επίλυση του προβλήματος της οικονομικής μετανάστευσης με νομιμοποίηση όσων χρειάζεται η «αγορά», για να σταματήσει να τροφοδοτείται το παράνομο εμπόριο.

Η λειτουργία μόνιμου εκθεσιακού, συνεδριακού χώρου, ενυδρείου, καθώς και πάρκου αναψυχής – πολιτισμού.

Η βελτίωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης των νησιωτικών περιοχών με το πρώτο λιμάνι της χώρας καθώς και η ανάπτυξη οδικών αξόνων περιφερειακής σύνδεσης του λιμανιού με τις δύο εθνικές οδούς.

Η ανάπτυξη όλων των τομέων λειτουργίας του Λιμανιού, του επιβατικού (τουριστικό – ακτοπλοϊκό), του εμπορευματικού και του επισκευαστικού – ανεφοδιαστικού, με στόχο και την στήριξη λειτουργίας των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν τις ως άνω δραστηριότητες.

Η ενίσχυση της συνεργασίας ΟΛΠ και Οργανισμών άλλων Λιμένων Αττικής (Ελευσίνα – Λαύριο) για την αποκέντρωση ορισμένων λειτουργιών και την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων και σ’ αυτές τις περιοχές.

Η σύνδεση των λιμένων (Πειραιά – Λαύριο – Ελευσίνα) με το εθνικό οδικό & σιδηροδρομικό δίκτυο για περαιτέρω ανάπτυξη του μεταφορικού έργου (προσώπων – εμπορευμάτων).