tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επιμελητήριο Λάρισας: Κάθε αλλαγή μας φέρνει σε «άλλη γη»

Με την παρουσίαση μιας διαφορετικής οπτικής στις καταστάσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες στην αγορά του σήμερα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ...

Με την παρουσίαση μιας διαφορετικής οπτικής στις καταστάσεις που βιώνουν οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηματίες στην αγορά του σήμερα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα «Το επιχειρείν με μια άλλη ματιά» του κέντρου Εντελέχεια με το Αλφάβητο Ζωής και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Την εκδήλωση προλόγισε η αναπληρώτρια πρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, κα Καλλιόπη Τζίκα, τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο είναι ανοιχτό στις συνεργασίες και στις καινοτόμες ιδέες που δίνουν μια καινούρια προσέγγιση στη σημερινή πραγματικότητα.
Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Νίκος Μ. Βαγιακάκος, Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδευτής Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο της Συστημικής Οργανωσιακής Αναπαράστασης. Σύμφωνα με την αντίληψη της μεθόδου, τα ανθρώπινα συστήματα τείνουν να διατηρήσουν τη δυναμική ισορροπία τους και διέπονται από Δομή, Λειτουργίες και Τάξη. Η υπηρεσία που προσφέρεται μέσω της Συστημικής Οργανωσιακής Αναπαράστασης, αποτελεί σειρά ενεργειών που παρεμβαίνουν και αναζητούν δυναμικά την λύση. Η λύση στηρίζεται σε ένα βιωματικό επαναπροσδιορισμό της ισορροπίας στο σύστημα, με διακοπή ή συνειδητοποίηση και αποδοχή της εμπλοκής.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν ενεργό συμμετοχή, προβληματίστηκαν σχετικά με τη σύνδεση της πραγματικότητας με τα εσωτερικά και ασυνείδητα μπλοκαρίσματα και έφυγαν με το μήνυμα ότι κάθε αλλαγή μας φέρνει σε «άλλη γη».