tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Καύσιμα και προβλήματα

Σε λίγο ξεκινά το πετρέλαιο θέρμανσης. Με τα εισοδηματικά δεδομένα των καταναλωτών να είναι χειρότερα, η κατάσταση δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο

Την  περίοδο που διανύουμε γινόμαστε δέκτες μεγάλων λόγων από κυβέρνηση και κόμματα αλλά στην πράξη η κατάσταση, τόσο της κοινωνίας όσο και του κλάδου μας, χειροτερεύει.

 

Σε λίγο ξεκινά το πετρέλαιο θέρμανσης. Με τα εισοδηματικά δεδομένα των καταναλωτών να είναι χειρότερα, η κατάσταση δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο γιατί το επίδομα θα είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με πέρσι, ενώ το πετρέλαιο θα είναι ακριβότερο. Οι περικοπές αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των δικαιούχων κατά 300.000.

 

Είναι να απορεί κανείς πως σε δύο χρόνια έγινε δυνατή η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων έλεγχου εισροών – εκροών σε 6.500 πρατήρια αλλά σε πέντε χρόνια είναι «αδύνατο» να εγκατασταθούν σε 4 διυλιστήρια, 20 εταιρείες και μερικές εκατοντάδες βυτιοφόρα και δεξαμενόπλοια. Το έλλειμμα πολιτικής βούλησης είναι φανερό!

 

Το ναυάγιο της πλωτής δεξαμενής καυσίμων «Αγία Ζώνη» στον Σαρωνικό και τα όσα ακούγονται περί λαθρεμπορίου και πλωτών μέσων μεταφοράς καυσίμων, επιβεβαιώνουν όσα καταγγέλλει η ΟΒΕ, χρόνια τώρα, χωρίς να εισακούεται. Εμείς καταγγέλλουμε το λαθρεμπόριο, η Πολιτεία υπόσχεται διαρκώς ότι «θα λάβει μέτρα» και στο μεταξύ τα λαθραία καύσιμα εξακολουθούν να κάνουν «κρουαζιέρα» στον Αργοσαρωνικό!

 

Προσπάθεια να καλυφθούν τα ίχνη από ενδεχόμενο λαθρεμπόριο καυσίμων στάθηκε η αιτία να βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ»! Αυτό κατήγγειλε στα «ΝΕΑ» ειδικός εμπειρογνώμονας. Από καταγγελίες είμαστε γεμάτοι από πάταξη στο ναδίρ!

 

Ο αυξημένος τουρισμός φέτος το καλοκαίρι δεν έφερε τελικά άνοδο της ζήτησης για καύσιμα. Αντιθέτως, η αγορά έκλεισε στο -2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία. Αναλυτικότερα, η βενζίνη σημείωσε πτώση 5% τον Αύγουστο ενώ το ντίζελ αυξήθηκε κατά 2%. Συνολικά για το μήνα το αποτέλεσμα ήταν -2%.

 

Στα… βράχια κινδυνεύει να πέσει η συμφωνία διάσωσης της εταιρείας πετρελαιοειδών JetOil-Mamidoil, καθώς μερικές ημέρες, πριν τη συζήτηση επικύρωσης της pre pack συμφωνίας εξυγίανσης, παραμένει ενεργή η δέσμευση βασικών ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από το Δημόσιο

 

Εργαζόμαστε πάνω από τις μισές ημέρες μόνο για τους φόρους! Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της ΕΕ. Και αν πούμε για τους βενζινοπώλες που εξοντώνονται από τις προμήθειες τραπεζών, τα πράγματα χειροτερεύουν απότομα!

 

 

Ανακοινόθηκε ότι «μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις» στο θέμα των πρατηρίων κάτω από πολυκατοικίες. Δεν το είδαμε ακόμη. Καλή η ανακοίνωση αλλά καλύτερη η πράξη. 

 

 

ΣΒ