17/03/2017 | 13:26
Τι συζήτησαν Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου - Περιφερειάρχης Κρήτης
Τι συζήτησαν Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λασιθίου - Περιφερειάρχης Κρήτης

Συνάντηση εργασίας είχε την Πέμπτη 17 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κύριος Χαριτάκης, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για τον ΒΟΑΚ, ζήτησε και έλαβε την στήριξη του Περιφερειάρχη για την δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου στην Κρήτη ο οποίος θα ξεκινάει από την Κίσσαμο και θα καταλήγει στην Σητεία.

Επίσης, εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε την άμεση παράδοση στην κυκλοφορία του υπό κατασκευή τμήματος του ΒΟΑΚ με τον Περιφερειάρχη να δεσμεύεται -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός του Απριλίου.

Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την προετοιμασία υλοποίησης της 2ης αγροτικής έκθεσης Agroexpo 2017, 26-28 Μαΐου στην Ιεράπετρα, στην οποία η Περιφέρεια είναι συν-διοργανωτής καθώς και για τις συμπληρωματικές-υποστηρικτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Παράλληλα, ο κος Χαριτάκης ζήτησε την υποστήριξη της Περιφέρειας όσον αφορά στην προώθηση της κρουαζιέρας με την συμμετοχή στην έκθεση του Αμβούργου αλλά και στην υπέρβαση των εμποδίων που αφορούν στην δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη.

Επίσης, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Λασιθίου στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η μέγιστη συνέργια με αυτές της Περιφέρειας.

Tags: Επιμελητήρια-Σωματεία-Σύλλογοι Το άρθρο έχει αναγνωσθεί 1314 φορές

Σχετικές Ειδήσεις