tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Κουπόνια τεχνολογίας για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία

Κουπόνια τεχνολογίας για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι διαθέσιμα μέσω του ΕΣΠΑ το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς η σχετική πρόσκληση έχει ήδη ανοίξει. Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 5 Ιουλίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου οι ωφελούμενες επιχειρήσεις να μπορέσουν μέσα στο 2019 να ολοκληρώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020.

«Είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε και διασφαλίσαμε πόρους για να προκηρύξουμε μια δράση με 100% επιδότηση. Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν προτάσεις από 5.000 έως 15.000 ευρώ, για να αναβαθμίσουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους και να παρέχουν νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πελάτες τους» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Νέες προσκλήσεις το επόμενο διάστημα
    Ανακοίνωσε, άλλωστε,  τον προγραμματισμό των επόμενων προσκλήσεων σε τρεις άξονες ειδικά για τον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, εντός του 2019. Συγκεκριμένα, θα προκηρυχθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2019 οι δράσεις Κουπόνια Καινοτομίας με 5 εκατ. ευρώ και τα Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης με 6 εκατ. ευρώ. Επίσης θα προκηρυχθεί η δράση που αφορά στην ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων από επιχειρήσεις πληροφορικής με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Προετοιμάζεται, τέλος, μια μεγάλη δράση για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων με 100% επιδότηση και συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και μία στοχευμένη δράση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών, η οποία θα αφορά την ενίσχυση των εμπόρων και των παραγωγών λαϊκών αγορών με 5 εκατ. ευρώ επίσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Β