tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Επίθεση κατά ελεγκτών της Περιφέρειας σε βενζινάδικο

Επίθεση δέχτηκαν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής σε βενζινάδικο στο Ίλιον, όταν πήγα να κάνουν έλεγχο μέτρων και σταθμών

Επίθεση δέχτηκαν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής σε βενζινάδικο στο Ίλιον, όταν πήγαν να κάνουν έλεγχο μέτρων και σταθμών.

 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια οι δύο ελεγκτές μετέβησαν λίγο μετά τις 11:30 της 11ης Δεκεμβρίου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ιδομενέως στο Ίλιον για να πραγματοποιήσουν ελέγχους «για την εφαρμογή των διατάξεων περί Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και λοιπούς Μετρολογικούς Ελέγχους».

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους δύο υπαλλήλους.

Στην ανακοίνωση η περιφέρεια «καρφώνει» και την άμεση δράση σημειώνοντας ότι «εκλήθη στις 12.58 και στις 13.35 δεν είχε φθάσει στον τόπο του συμβάντος, λόγω κίνησης, όπως ενημέρωσε». 

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και ζήτησε να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για τη σύλληψη και τη δίωξη των υπευθύνων της επίθεσης.

 

Με αφορμή την επίθεση κύκλοι των βενζινοπωλών επεσήμαναν ότι η Πολιτεία, με όσα έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς στη Βουλή,  είναι γνώστης της κατάστασης της αγοράς και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο των υγρών καυσίμων καθώς και της παραβατικότητας που ανθεί σε ορισμένες περιοχές.

 

Γενικότερα είναι γνωστά τα τα φαινόμενα παραβατικότητας, λαθρεμπορίας, νόθευσης καυσίμων, κλοπής καταναλωτών, τιμών «κάτω του κόστους», παράνομων δεξαμενών, «διυλιστηρίων» αποχρωματισμού ναυτιλιακού καυσίμου, εικονικών εξαγωγών κλπ, αλλά οι μόνιμες απαντήσεις που δίνει η Πολιτεία είναι ότι, «τώρα θα παταχθεί το λαθρεμπόριο και οι παραβατικότητα»! Η υπόσχεση αυτή δεκαετίες τώρα ποτέ δεν έγινε πραγματική πολιτική βούληση. Αυτό είναι που πάντα λείπει και οι λαθρέμποροι στήνουν κάθε λίγο πάρτι.

 

Σημειώνουμε ότι στις 16 Οκτωβρίου 2014, αντιπροσωπεία της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Αττικής (ΕΒΝΑ) ζήτησε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου γι’ αυτό ακριβώς το θέμα, η οποία και την παρέπεμψε στον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Καραμέρο στον οποίο και εξέθεσε το πρόβλημα.