tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνάντηση Περιφέρειας – Βενζινοπωλών

Θέμα ήταν η ακτινογραφία της λιανικής αγοράς καυσίμων και ο εντοπισμός των κύριων προβλημάτων στη λειτουργία της

Συνάντηση εργασίας είχε, στις 27/6/2013, αντιπροσωπεία της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Αττικής (ΕΒΝΑ) με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Σπονδυλίδη. Η αντιπροσωπεία της ΕΒΝΑ αποτελούνταν από την Πρόεδρο κα Μαρία Ζάγκα, τον ΓΓ Αποστόλη Καλατζόπουλο και τον Ταμία Περικλή Ξέστερνο.

Θέμα της συνάντησης ήταν η συνοπτική ακτινογραφία της λιανικής αγοράς καυσίμων και ο εντοπισμός των κύριων προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία της.

Όπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση, στην αγορά έχουν οξυνθεί τα προβλήματα βιωσιμότητας των πρατηρίων από την κρίση, παράλληλα με την όξυνση της παραβατικότητας με συνέπεια να ασφυκτιούν τα υγιή πρατήρια καυσίμων.

Ειδικότερα θέματα εντοπίστηκαν στις αντιαγανταγωνιστικές πρακτικές των εταιρειών που δημιουργούν πολλά προβλήματα με τις τιμές και στην τάση ολιγοπώλησης της αγοράς από τις εταιρείες και ορισμένα συμφέροντα άγνωστα μέχρι τώρα στην αγορά. Επίσης τη συνάντηση απασχόλησαν  ο αθέμιτος ανταγωνισμός, το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο, η παραπλάνηση των καταναλωτών με τις τιμές, τα σύγχρονα συστήματα εξαπάτησής των καταναλωτών καθώς και οι έλεγχοι για την προστασία της αγοράς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Συμφωνήθηκε να διευρυνθεί η συνεργασία σε πρακτικά θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία της λιανικής αγοράς υγρών καυσίμων.