tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Η Ο.Ε.Β.Ε.Α. για τα προβλήματα των επαγγελματιών

Το ΔΣ της Ο.Ε.Β.Ε.Α., σε ειδική συνεδρίασή του εξέτασε όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Το Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής ομοσπονδίας των επαγγελματιών της Αθήνας, της Ο.Ε.Β.Ε.Α., σε ειδική συνεδρίασή του εξέτασε όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και γενικότερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε για το φορολογικό ότι όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτό κανένα από το υποβληθέντα αιτήματα, αντίθετα η εφαρμογή του θα εξοντώσει τους ΜΜΕ εξαιτίας και της ολοσχερούς κατάργησης των φοροαπαλλαγών και των νέων φορολογικών συντελεστών.

Για το ασφαλιστικό δεν έγινε αφενός μεν καμία ουσιαστική ρύθμιση των οφειλομένων εισφορών, αφετέρου δε δεν ελήφθη μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των χιλιάδων συναδέλφων που δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Βασικά το τελευταίο διάστημα έχει διακοπεί η ουσιαστική επικοινωνία γι αυτά τα θέματα με τους αντίστοιχους φορείς.

Ως προς το ζήτημα που προέκυψε με την προαιρετική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ομόφωνα αποφασίστηκε από την Ο.Ε.Β.Ε.Α. να παραμείνει ως έχει το ισχύον ωράριο των καταστημάτων.

Η ομοσπονδία σε δεινή οικονομική θέση

Συζητήθηκε επισταμένως το θέμα της δεινής οικονομικής κατάστασης της ΟΕΒΕΑ  που προέκυψε από την μείωση της οικονομικής ενίσχυσης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας η οποία ανέτρεψε τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας παρόλο που είχε προηγηθεί αισθητή μείωση των εξόδων της. Γι αυτό το λόγο αποφασίστηκε η εκποίηση ενός γραφείου ιδιοκτησίας της Ομοσπονδίας διότι η λειτουργία της καθίσταται από τούδε και στο εξής προβληματική.