Απέκρυψες – εξήγαγες κέρδη και φόρους; Πάρε μπόνους!

Μια χαριστική διάταξη προς φοροφυγάδες παρουσιάζεται ότι θα συμβάλλει στην ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους!

Μια χαριστική διάταξη προς φοροφυγάδες παρουσιάζεται ότι θα συμβάλλει στην ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους!

 

 

Φορολογική αμνηστία σχεδιάζει η κυβέρνηση για επαναπατρισμό κεφαλαίων από τράπεζες του εξωτερικού προς τις ελληνικές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η κυβέρνηση σκέφτεται, μεταξύ άλλων, να καταργήσει τους φορολογικούς ελέγχους, το πόθεν έσχες αλλά και τη φορολόγηση με συντελεστή 42% για όσους επιστρέψουν χρήματα, ενώ εμφανίζεται έτοιμη να προσφέρει εφάπαξ φόρο 15% ή για επενδύσεις φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5%.

Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο ευελπιστεί να φέρει πίσω στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ, που Έλληνες έχουν αποταμιευμένα σε τράπεζες του εξωτερικού ή έχουν κρύψει στο εσωτερικό σε χρηματοκιβώτια, τραπεζικές θυρίδες, σεντούκια ακόμα και σε στρώματα.

Αν η τρόικα συμφωνήσει με το ελληνικό σχέδιο, τότε υπολογίζεται πως θα καταφέρει να εξοικονομήσει 1,5 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση με συντελεστή 15%. Λεφτά που ενδεχομένως να συμβάλλουν στην ταχύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών για όλους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «τα 10 δισ. ευρώ των κεφαλαίων είναι όσα τα μαξιλάρι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποσό ικανό να δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στις τράπεζες και αναπτυξιακή ώθηση. Μια τέτοιου μεγέθους ένεση ρευστότητας κρίνεται παραπάνω από πολύτιμη για τις τράπεζες ιδίως όταν-με τα σημερινά δεδομένα-δεν θα έχουν από τις αρχές του 2015 τη δυνατότητα να προσφεύγουν στην ΕΚΤ για φθηνό δανεισμό με ενέχυρο.