Απεργιακές κινητοποιήσεις χθες

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 2ας Οκτωβρίου.

Η χώρα βρέθηκε σε απεργιακό αποκλεισμό στις 2 Οκτωβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και πολλά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες εργαζομένων αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο.

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το οποίο νέκρωσε τόσο από την απεργία όσο και από τις κινητοποιήσεις.

Το ραντεβού ΓΣΕΕ και ΕΚΑ πραγματοποιήθηκε τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ το οποίο επίσης προκήρυξε εικοσιτετράωρη απεργία, συγκεντρώθηκε στις 10:30 στα Προπύλαια και πραγματοποίησε τη δική του πορεία προς το Κοινοβούλιο.

Απεργία δημοσιογράφων

Από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου κηρύχτηκε απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό, ενημέρωση από τo eea.gr, τις ώρες αυτές, δεν πραγματοποιήθηκε, πλην της ενημέρωσης για την απεργιακή κινητοποίηση.

Ειδικότερα: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 30/9/2019 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την προκήρυξη πανελλαδικών απεργιών από τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ.

  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θίγει τον στενό πυρήνα των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων
  • ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή και σε όλες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Δείτε τα βίντεο

 

Β