tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Αρχίζει αύριο η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «FOOD EXPO»

Η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, επιστρέφει δυναμικά 12-14 Μαρτίου 2022, σε συνθήκες Covid Free  στο Metropolitan Expo.

Με 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 1.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 650 στοχευμένους hosted buyers, η FOOD EXPO 2022 έρχεται να επιβεβαιώσει την ηγετική της θέση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και να αποτελέσει ένα κομβικό κέντρο εμπορικών συναντήσεων και συμφωνιών για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας. Η FOOD EXPO 2022, θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 50.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές που αναμένεται να την επισκεφτούν και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες!

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει για 6η συνεχόμενη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση και στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις έχει προγραμματίσει γαστρονομική εκδήλωση την Κυριακή (2-3μμ) , με σκοπό την προώθηση και την προβολή των Αττικών ποιοτικών προϊόντων.

Τη ζωντανή μαγειρική επίδειξη θα παρουσιάσουν τα μέλη της Λέσχης: Κωνσταντίνος Κωβαίος, , Βασίλης Μπέκας, (αρχιμάγειρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας), Νίκος Μπακόλας, Στέλιος Μαστοράκος, Παναγιώτης Τζίμας, Γιάννης Μπρατζόλιας, Σπύρος Κωσταρέλλος, Χρήστος Χατζηαναγνώστου. Επίσης η Έφη Γρηγοριάδου, λαογράφος – συγγραφέας – και επίτιμο μέλος της λέσχης καθώς και ο Κωνσταντίνος Μουζάκης πρόεδρος της Λέσχης και αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO.

«Η εστίαση αποτελεί μια σπουδαία παραγωγική δραστηριότητα, την οποία οφείλουμε να στηρίζουμε, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία» επισημαίνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης υπογραμμίζοντας τη μέριμνα της Περιφέρειας προς αυτόν τον δυναμικό κλάδο της οικονομίας, ο οποίος «μπορεί να ενισχύσει τον Τουρισμό μας, σε επίπεδο γαστρονομίας και ανάδειξης της παραδοσιακής μας κουζίνας».

Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας στην έκθεση, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις τόσο με τους ξένους αγοραστές που θα φιλοξενήσει η διοργανώτρια εταιρεία (hostedbuyers) και προέρχονται από σημαντικές αγορές στόχους του εξωτερικού, όσο και digital συναντήσεις με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Β